Sidebar

2021 12 22 Viktor Skorniakov380x250Gruodžio 21 d. Iškilmingame Vilniaus universiteto (VU) Senato posėdyje „2021-uosius metus palydint“ VU Rektorius apdovanojo geriausius 2021 m. dėstytojus. VU Matematikos ir informatikos fakultete geriausiu dėstytoju išrinktas – doc. dr. Viktor Skorniakov.

Dėstytojas sako, kad gerą paskaitą, kaip ir gerą knygą, apibūdinti keliais bendrais bruožais labai sunku. „Netgi jei apibrėžtume kriterijų aibę ir surinktume kompetentingą komisiją, subjektyvumo vargu ar išvengtume, todėl apsiribosiu žvilgsniu iš lektoriaus pozicijos.

Paskaitą laikau vykusia, jei didžiąją dalį tikslų, kuriuos sau kėliau jai ruošdamasis, įgyvendinau: jei norėdamas sudominti – sudominau, norėdamas iliustruoti – parinkau tinkamą pavyzdį, o norėdamas paaiškinti sprendimo metodą ar technines detales – paaiškinau taip, jog didžioji dauguma suprato...

Ne visada pasibaigus paskaitai galiu iškart pasakyti, kad ji pavyko ir kartais tenka spręsti žvelgiant iš ilgesnio laikotarpio perspektyvos, vertinant studentų rezultatus ir atsiliepimus“, – pasakoja doc. dr. Viktor Skorniakov.

Pasakodamas apie tai, kodėl pasirinko dėstytojo kelią, jis sako, kad iš pradžių mokymas kitų, buvo tik hobis.

„Stodamas į MIF'ą dėstytoju būti neplanavau, tačiau pastebėjau, kad kurso draugams paaiškinti, kaip spręsti uždavinį ar pakomentuoti teoremos įrodymą – man patinka, o jiems patinka, kaip aš tai darau. Antro kurso pabaigoje tai jau buvo masinis reiškinys, vykdavęs labai dažnai – tarp paskaitų ir po paskaitų, šiokiadieniais ir savaitgaliais, bibliotekoje ar kažkurio kurso draugo namuose. Niekada neužsiėmiau korepetitoriaus veikla už atlygį. Tai buvo tiesiog hobis, nulėmęs tolimesnį kelio pasirinkimą.

Buvę mokytojai – dabartiniai kolegos – į mano veiklą žiūrėjo palankiai (esu ypatingai dėkingas Vytautui Kazakevičiui ir Rimantui Eidukevičiui už visą kreditinį ir nekreditinį laiką, kurį jie man skyrė studijų metu), todėl baigęs studijas pasilikau fakultete. Iš pradžių „viena koja“, o vėliau pasinėriau ir „visa galva“. Nesigailiu šiuo pasirinkimu ????“.

2021-12-22

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos