Sidebar

2021 12 01 JM susitikimas380x250Gruodžio 28 d. VU Matematikos ir informatikos fakultete vyks 10-asis Lietuvos jaunųjų matematikų susitikimas. Renginys vyks mišriuoju būdu. Registracija iki gruodžio 20 d.

Kaip pasakoja vienas iš šio renginio organizatorių dr. Jonas Jankauskas, renginys suburia Lietuvoje ir užsienyje gyvenančius matematikus ir per 10 metų išaugo į didelį renginį, sulaukiantį ir Lietuvos verslo atstovų susidomėjimo.

„Konferencija yra „tiltas“ tarp Lietuvos matematikų bendruomenės ir užsienyje studijuojančių ar dirbančių jaunųjų matematikų. Platesnei visuomenei pristatome tiek Lietuvoje, tiek užsienyje dirbančių jaunųjų matematikų pasiekimus.

Sulaukiame dėmesio ir iš įmonių, kurios yra suinteresuotos išnaudoti aukštos kvalifikacijos matematikos specialistų potencialą bei suteikiame joms platformą, kurioje įmonės gali prisistatyti akademinei bendruomenei, parodyti, ką daro įdomaus, su kokiais iššūkiais susiduria. Šiuo metu tai yra pats „gyviausias“ matematikos renginys Lietuvoje“, – sako dr. J. Jankauskas.

Šis renginys per 10 metų labai išaugo: iš nedidelio akademinių bičiulių susibūrimo tapo respublikinio ir net, galima sakyti, tarptautinio lygio renginiu.

„Ilguosius (plenarinius) pranešimus skaitė 30 jaunųjų mokslininkų, tarp jų ir Lietuvos matematikos žvaigždės iš užsienio universitetų ir institutų. 9 doktorantai apdovanoti premijomis už geriausius doktorantūros metu parašytus straipsnius.

Matematikų Susitikimas sulaukė nemažai dėmesio iš stambiausių ir pažangiausių Lietuvos įmonių, kurios noriai tampa mūsų rėmėjais ir netgi deleguoja įmonės atstovus skaityti pranešimų“, – pasakoja dr. J. Jankauskas.

Daugiau informacijos apie renginį: https://www.matematikususitikimas.com/ ir https://www.facebook.com/MatematikuSusitikimas/

Lietuvos Jaunųjų Matematikų Susitikimas yra vienos dienos konferencija, skirta jaunosios kartos matematikams – tiek mokslininkams iš akademinio pasaulio, tiek praktikams iš matematikai imlių sričių – susitikti, užmegzti naujus ryšius ir atnaujinti senus, papasakoti apie savo vykdomus tyrimus, pristatyti pasiekimus ir diskutuoti aktualiomis temomis. Šis renginys – tai puiki proga pradėti tarpdisciplininį bendradarbiavimą bei išgirsti apie aukštos pridėtinės vertės verslą Lietuvoje, kuriam reikalingi geri matematikos specialistai. Verslo įmonėms tai yra nepakartojama galimybė prisistatyti šioje specializuotoje, aukšto lygio matematinių įgūdžių turinčių specialistų auditorijoje.

2021-12-01

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos