Sidebar

Marija Kairytė Brencienė – informacinių technologijų programos alumnė, dabar dirbanti „Danske bank“ kompiuterinių tinklų inžiniere, pasakoja apie studijas ir apie iššūkius, su kuriais tenka susidurti darbe.

2020 08 17 Marija Brenciene380x250Kodėl pasirinkote Informacinių technologijų studijas?

Informacinių technologijų studijų programą pasirinkau todėl, kad IT – viena iš perspektyviausių studijų krypčių tiek dabar, tiek ir prieš 10 metų, kai turėjau nuspręsti, kokiu keliu eiti po mokyklos. Jeigu tektų rinktis dar kartą – neabejotinai vėl rinkčiausi šias IT studijas.

Šios studijos man buvo ypač svarbios ir naudingos tuo, kad studijų metu ne tik turėjau progą susipažinti su įvairiausiomis IT kryptimis, bet ir dalyvauti projektuose, praktiškai pritaikyti žinias.

Taip pat susipažinau su pačiomis įvairiausiomis temomis – programavimu, duomenų bazėmis, internetinių puslapių kūrimu, kompiuterių tinklais ir t.t. Tai padėjo išsirinkti man patinkančią sritį, kurioje pradėjau dirbti dar nebaigusi universiteto ir dirbu iki šiol.

Šiuo metu dirbate „Danske Bank“ kompiuterių tinklų inžiniere – su kokiais iššūkiais susiduriate šiame darbe?

Darbas dinamiškas ir kintantis, kiekvieną dieną laukia nauji iššūkiai, o norint juos išspręsti reikia nuolat gilinti savo žinias. Labai dažnai tenka mokytis ir prisitaikyti prie naujų technologijų, nes jos nuolat atsinaujina bei kinta, tad pagrindinis iššūkis – kaip įsisavinti visas naujas žinias ir jas tinkamai naudoti.

Kaip atrodo jūsų įprasta diena darbe?

Mano pagrindinis tikslas – įvairių incidentų sprendimas bei jų tvarkymas. Problemos būna pačios įvairiausios, nuo paprasčiausių „klientas negali prisijungti prie „Danske Bank“ darbuotojų WIFI tinklo“ iki „Danijos „Danske Bank“ klientai negali prisijungti prie elektroninės bankininkystės“.

Kaip manote, kokios yra karjeros galimybės baigus informacinių technologijų studijų programą?

Galimybės yra beribės, nes turint platų spektrą IT žinių lengva įsilieti į darbo rinką. Vienos srities žinios gali puikiai pasitarnauti ir papildyti kitos srities žinias, taip praplečiant darbo galimybes ir pranašumą tarp konkurentų.

Ko išmokė universitetas? Ar tai Jums praverčia veikloje, kuria užsiimate šiandien?

Universitetas išmokė nebijoti rizikuoti, užsibrėžti tikslus, tikslingai jų siekti ir niekada nepasiduoti, kad ir kaip iš pradžių tai gali atrodyti sunku ar neįveikiama. Visa tai praverčia ne tik darbe, bet ir asmeniniame gyvenime. Universitete taip pat išmokau tinkamai mokytis, ieškoti informacijos, apdoroti ir tą informaciją panaudoti – tai labai svarbūs įgūdžiai, kuriuos naudoju darbe kiekvieną dieną.

Ką patartumėte būsimiems studentams?

Patarčiau nebijoti IT studijų – tai viena įdomiausių ir perspektyviausių specialybių, kuri atveria labai plačias karjeros galimybes.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos