Sidebar

Vilniaus universitetas (VU) iškilmingai baigė dar vienus, netikėtais iššūkiais pažymėtus studijų metus. Tradicinėse „Finis anni academici“ iškilmėse pagerbti nusipelnę akademinės bendruomenės nariai, ypatingos padėkos įteiktos mokslininkams, tyrėjams, studentams, prisidėjusiems prie sėkmingo COVID-19 pandemijos suvaldymo.

„Šiandien baigėme išskirtinį semestrą naujausių laikų universiteto istorijoje. Netikėtai užklupusi pandemija privertė ne tik visiškai pakeisti studijų ir viso akademinio gyvenimo tvarką bei įpročius, bet ir suteikė progą apmąstyti mūsų veiklos principus ir prasmę. Noriu nuoširdžiai padėkoti kiekvienam mūsų bendruomenės nariui už susitelkimą, iniciatyvas ir kantrų darbą“, – mokslo metų pabaigos šventėje kalbėjo 86-asis VU rektorius Rimvydas Petrauskas.

Rektorius pažymėjo, kad per itin trumpą laikotarpį teko išmėginti labai daug naujų dalykų: nuo nuotolinių paskaitų, konsultavimo iki baigiamųjų darbų gynimo. Bet net ir šiomis sąlygomis dalis bendruomenės rado jėgų ir laiko įsitraukti į savanoriškas veiklas padedant valstybei ir visuomenei dorotis su kilusiomis negandomis.

2020 07 03 Finis anni academici big

 

Pagerbti bendruomenės nariai

Iškilmingos ceremonijos metu buvo pagerbtas ne vienas mokslininkas, studentas, VU darbuotojas. Senato pirmininkės pavaduotojas profesorius Darius Abramavičius už pademonstruotą lyderystę, svarius darbus, bendradarbiavimą padėką įteikė 85-ajam VU rektoriui prof. Artūrui Žukauskui ir jo komandai – prof. Rimantui Jankauskui, prof. Gretai Drūteikienei, doc. Birutei Švedaitei-Sakalauskei, doc. Valdui Jaskūnui, Nikitai Ananjevui.

Kad paskatintų siekti aukščiausio lygio mokslinių rezultatų, VU rektorius atminimo prizais už mokslo pasiekimus apdovanojo mokslininkus ir mokslininkų grupes. Šiemet VU mokslininkai apdovanoti trijose kategorijose.

Mokslo metų pabaigos ceremonijoje taip pat pagerbti prie COVID-19 pandemijos suvaldymo prisidėję VU bendruomenės nariai. Dėkodamas už neįkainojamą indėlį kovoje su COVID-19 VU rektorius prof. R. Petrauskas asmenines padėkas įteikė Gyvybės mokslų centro profesorei Aurelijai Žvirblienei, docentėms Kristinai Daniūnaitei, Eglei Lastauskienei, direktoriaus pavaduotojui dr. Rokui Abraičiui, Matematikos ir informatikos fakulteto profesoriams Alfredui Račkauskui, Remigijui Leipui, Olgai Štikonienei, Medicinos fakulteto profesoriui Vytautui Kasiulevičiui ir Informacinių technologijų paslaugų centro ekspertui dr. Sauliui Preidžiui.

VU rektorius ir Senatas ypatingomis padėkomis už lemtingu metu pademonstruotą profesionalumą, asmenines iniciatyvas ir atsakomybę prisidedant prie sėkmingo pirmosios COVID-19 pandemijos bangos suvaldymo pagerbė Gyvybės mokslų centro, Medicinos fakulteto, Matematikos ir informatikos fakulteto bendruomenių narius (prof. Alfredą Račkauską, doc. Jurgitą Markevičiūtę, prof. Remigijų Leipų, prof. Olgą Štikonienę, doc. Rūtą Levulienę, doc. Povilą Treigį, vyr. mokslo darbuotoją Jolitą Bernatavičienę, vyr. mokslo darbuotoją Viktor Medvedev, doktorantus – Jovitą Gudan, Tadą Danielių ir MIF absolventę Barborą Šnaraitę) kurių atsidavimas, profesionalumas, susitelkimas ir bendradarbiavimas parodė VU bendruomenės vienybę ir stiprybę.

2019–2020 mokslo metais VU iš viso baigė 3582 absolventai. Bakalauro Cum laude diplomai įteikti 166 absolventams, magistro Cum laude – 115, magistro Magna cum laude – 54 absolventams. Cum laude diplomais įvertinami iki 10 proc. geriausiai baigusių absolventų. Magna cum laude diplomai teikiami už brandžią ir originalią mokslinę veiklą magistrantūros studijose.

„Finis anni academici“ iškilmių vaizdo įrašą galite peržiūrėti čia.

2020 07 03 Padeka781x440

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos