Sidebar

KenguraLietuvos matematikos mokinių konkursas „Kengūra“, kiekvienais metais organizuojamas kovo mėn. trečią ketvirtadienį, šiais metais pirmą kartą vyko nuotoliniu būdu. Organizatoriai karantino metu susidūrė ir su iššūkiais, bet prie konkurso prisijungė net 38 700 Lietuvos mokinių ir darželinukų.

„Mokinių registracija jau buvo įvykusi, užduotys atspausdintos, supakuotos kartu su pieštukais ir atsakymų kortelėmis, pasirengta jų išvežiojimui į mokyklas. Tačiau nepavyko konkurso organizuoti tradiciniu būdu – kovo  16 d. prasidėjo karantinas ir visa veikla mokyklose sutriko. Teko atsisakyti mokiniams įprasto popieriaus-pieštuko testo“, – sako konkurso organizatoriai.

Konkurso organizavimo komitetas nusprendė konkursą vykdyti balandžio 30 d. nuotoliniu būdu, mokiniams atliekant užduotis namuose prie savo kompiuterių.

Organizuojant konkursą nuotoliniu būdu buvo susidurta ir su iššūkiais – per trumpą laiką reikėjo susirasti įmonę, teikiančią serverių nuomos paslaugas, kuri užtikrintų nepriekaištingą serverių darbą jungiantis itin dideliam dalyvių skaičiui. Taip pat organizatoriams reikėjo paruošti dalyvio kortelės el. aplinką, parengti ir informuoti mokyklas apie naująją tvarką bei atsakyti į daugybę laiškų. Didžioji dalis bendravimo vyko tiesiogiai su pačiais dalyviais ir jų tėvais/ globėjais. Tai pareikalavo ypač didelių darbo ir laiko sąnaudų.

„Džiaugiamės, kad ir pasikeitus atlikimo sąlygoms šiemet uždavinius konkurse sprendė net 38 700 Lietuvos mokinių ir darželinukų“, – sako konkurso „Kengūra“ organizatoriai.

Konkursas „Kengūra“ Lietuvoje organizuojamas nuo 1995 m. Tai kasmetinis tarptautinis matematikos konkursas, kuriame gali dalyvauti 1-12 kl. moksleiviai ir skaityti mokantys darželinukai. Konkurso ypatumas – uždaviniams spręsti skiriama mažai laiko – tik 75 minutės. Šį konkursą organizuoja Lietuvos matematikų draugija, matematikos mokytojai, savivaldybių administracijos švietimo padalinių specialistai, Švietimo ir mokslo ministerijos specialistai, matematikai mokslininkai, mokyklinės matematinės literatūros leidėjai, mokyklų administracijos atstovai. Taip pat organizuojant konkursą pagal galimybes prisideda Lietuvos matematikos mokytojų asociacija.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos