Sidebar

Daugelio namuose galima sutikti naminių gyvūnėlių, kai kurie žmonės linkę rinktis egzotinius gyvūnus, pavyzdžiui, vorus, gyvates, iguanas ir kt. Tačiau visgi didžioji dalis mieliau renkasi mums labiau įprastus pūkuotus draugus: triušiukus, jūrų kiaulytes, žiurkėnus, o visų populiariausi neabejotinai yra šunys ir katės. VU Matematikos ir informatikos fakulteto komanda nusprendė išsiaiškinti, kokie gyvūnai labiausiai mėgstami fakulteto darbuotojų.

pro Rbwiq0KH

Katytė Kamiko. Julijos Kod nuotr.

Spalio 4 d. – Pasaulinė gyvūnijos diena. Pagal 2024 m. duomenis populiariausi naminiai gyvūnai pasaulyje yra šunys. Europos Sąjungoje karaliauja katės, šie gyvūnai mylimiausi ir tarp kaimynų latvių. „Statistos“ duomenimis lietuviai augina daugiau šunų nei kačių, tačiau šių keturkojų populiarumas mūsų šalyje mažėja.

VU MIF komunikacijos komandos parengtos apklausos metu išaiškėjo, kad fakulteto darbuotojų namuose karaliauja katės. Ne be reikalo MIF simbolis yra katinas Micius, simbolizuojantis išmintį, smalsumą ir žaismingumą. Daugiau nei 50 proc. atsakiusiųjų į anketą nurodė, kad namuose augina katę, beveik 28 proc. džiaugiasi geriausiais žmonių draugais vadinamų šunų kompanija. Tarp atsakiusių buvo ir tokių, kurie augina ir katę, ir šunį. Tokių buvo 8,5 proc. Vienas VU MIF bendruomenės narys didžiavosi, auginantis katės ir triušiuko duetą. Tarp užpildžiusių anketą buvo ir tokių, kurie nurodė auginantys ne vieną katinėlį.

pro Rbwiq0KH

VU MIF simbolis – katinas Micius.

Turintys augintinių taip pat buvo kviesti siųsti jų nuotraukas. Sulaukta ne vienos mielų katinėlių ir žaismingų šunyčių nuotraukų. Buvo atsiųsta ir draugiškai nusiteikusios žiurkės fotografija. VU MIF darbuotojų augintinių nuotraukų galeriją galima rasti fakulteto socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Geriausių vaizdelių autoriai bus apdovanoti fakulteto atributika.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos