Sidebar

VU Matematikos ir informatikos fakulteto studentai, bendruomenė ir svečiai yra kviečiami dalyvauti Kibernetinio saugumo laboratorijos Vilniaus universitete organizuojamame kibernetinio saugumo seminare.

res 1

MIF studentė. Justino Auškelio nuotr.

Seminaro metu sužinosite apie kibernetinio saugumo laboratorijos vykdomus tyrimus ir jų įžvalgas. Seminaro organizatoriai pasidalins sukaupta patirtimi iš laboratorijos gyvenimo. Taip pat seminare bus aptarta, kaip šiuolaikinės technologijos padeda organizacijoms apsisaugoti nuo kibernetinių grėsmių. Tarp nagrinėjamų temų – įvairių sistemų vaidmenys, atpažįstant, analizuojant ir reaguojant į kibernetines atakas, siekiant užtikrinti didesnį saugumą ir operatyvumą. Seminaro dalyviai taip pat sužinos, kaip dirbtinis intelektas (DI) skverbiasi į mūsų gyvenimą ir kodėl svarbu spręsti jo keliamus kibernetinio saugumo iššūkius. Pokalbyje bus išnagrinėti keturi galimi keliai, kaip susikerta DI ir kibernetinis saugumas. Seminaro metu tbus spėliojama, kas kibernetinio saugumo srityje mūsų laukia toliau.

Seminaro programa:

  • 18:00-18:30 Kibernetinio saugumo laboratorijos tyrimu įžvalgos. Doc. dr. Linas Bukauskas, Kibernetinio saugumo laboratorijos vadovas, VU MIF.
  • 18:30-19:00 „Unboxing“ EDR/XDR – kas iš to ir kam to reikia? Andrius Januta, kibernetinio saugumo techninis vadovas, „Nord Security”.
  • 19:00-19:30 Dirbtinio intelekto ir kibernetinio saugumo kryžkelėje. Gintaras Pelenis, debesų saugos evangelistas ir teritorijos pardavimo vadovas, „Check Point“.

Kibernetinio saugumo laboratorijos misija – užtikrinti aktualių mokslo tyrimų, studijų, kompetencijų bei įgūdžių gerinimo poreikius nacionalinėms ir tarptautinėms organizacijoms kibernetinio saugumo srityje. Seminaras yra orientuotas į asmenis, kurie domisi saugumo naujienomis bei į tuos, kurie šia tema norėtų sužinoti daugiau.

Seminaras vyks balandžio 29 d. 18 val., 103 auditorijoje, Didlaukio g. 47, Vilnius.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos