Sidebar

2022 01 30 Azuolas800x528

2022 m. vasario 3 d. ketvirtadienį 13.00–13.45 val. Lietuvos mokslų akademijos skyrius kviečia į nuotolinę paskaitą-pasikalbėjimą „Robotai ateina“ iš renginių ciklo „Mokslo žinių dienos“.

Paskaitoje dalyvaus VU Matematikos ir informatikos fakulteto Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų instituto profesorius akad. Laimutis TELKSNYS ir jo doktorantas Linas AIDOKAS su robotu humanoidu ĄŽUOLU.

Paskaitoje bus kalbama apie lietuvių mokslininkų kuriamas ir mūsų kasdienio gyvenimo įrankiais bei naujais bendradarbiais netrukus tapsiančias išmanias mašinas – robotus, robotus humanoidus: matančius, girdinčius, jaučiančius, kas vyksta aplinkoje. Mokslininkai papasakos apie savo jau atliktus ir dar tik planuojamus darbus, mokant tokias mašinas, kurios padėtų žmonėms atlikti reikalingas užduotis.

Su klausytojais pabendraus doktoranto L. Aidoko ir akad. L. Telksnio sukurtas robotas humanoidas Ąžuolas, galintis judėti, vaikščioti, kalbėti, ar padaryti kokį nors kitą duotą darbą. Paskaitos dalyviai, į kompiuterį įsidiegę specialią programą, galės patys pasikalbėti su robotu Ąžuolu ir paprašyti jį atlikti užduotis. Renginyje taip pat bus kalbama apie būtinybę žmonėms išmokti bendrauti su robotais ir kaip tai padaryti.

Paskaita-pasikalbėjimas vyks naudojant „Microsoft Teams“.

Norintiesiems pabendrauti su robotu humanoidu Ąžuolu reikia iš anksto įsidiegti į savo kompiuterį programinę įrangą „AnyDesk“. Prisijungimo prie „AnyDesk“ numeris bus paskelbtas prieš 15 minučių iki paskaitos pradžios.

Registracija į paskaitą (iki vasario 2 d. 10 val.): https://forms.gle/d8KNm59ZmehBGoEi8

2022-01-30

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos