Sidebar

Vilniaus universitete (VU) baigėsi pirmasis priėmimo į magistrantūros studijų programas etapas. Pirmajame etape kvietimus tapti VU dalimi gavo beveik 2000 naujų magistrantų – tai net 14 proc. daugiau nei pernai.

res 1

„Studijų programų populiarumo tendencijos panašios į praėjusių metų: tarp paklausiausių po pirmojo priėmimo etapo – apskaita ir finansų valdymas, finansai ir bankininkystė, žmogiškųjų išteklių valdymas, mokyklos pedagogika, sveikatos psichologija, duomenų mokslas (anglų k.), išplėstinės praktikos slauga, vadyba pedagogams, tarptautiniai santykiai ir diplomatija.

Džiugu matyti, kad, palyginus su praėjusiais metais, išaugo stojančiųjų susidomėjimas profesinėmis pedagogikos studijomis. Vis dėlto norime priminti, kad priėmimas į studijas Vilniaus universitete dar nesibaigė, baigėsi tik pirmasis etapas, o didžiąją dalį studijų programų ketiname siūlyti ir antrajame etape, todėl kviečiame teikti prašymus“, – sako VU studijų prorektorius doc. Valdas Jaskūnas.

Antrasis priėmimo į VU magistrantūros studijas etapas prasideda liepos 8 d. 15 val. ir tęsis iki liepos 10 d. 15 val. Šiuo laikotarpiu galima teikti prašymus į likusias laisvas vietas – tiek valstybės finansuojamas, tiek nefinansuojamas. Prašymai studijuoti teikiami VU ISAS.

res 1

VU studijų prorektorius Valdas Jaskūnas. VU nuotr.

Į mokslo pasiekimus itin orientuotas VU iš visų universitetų Lietuvoje siūlo daugiausia magistrantūros studijų programų, o kai kurias iš jų yra galimybė studijuoti tik VU. Būsimieji magistrantai gali rinktis įvairias magistrantūros programas daugelyje sričių, pradedant humanitariniais mokslais ir baigiant gamtos bei technologijų mokslais. Tai leidžia studentams rasti būtent jiems tinkamą studijų programą, atitinkančią jų karjeros tikslus ir asmeninius poreikius. Šiemet stojantieji galės rinktis iš daugiau nei 140 magistrantūros studijų programų VU.

VU magistrantūros studijas pasirinkę studentai turi galimybę derinti darbą, asmeninį gyvenimą ir studijas. Dauguma VU magistrantūros studijų vykdomos vakarais arba sesijiniu tvarkaraščiu. Būsimieji magistrai gali išvažiuoti studijuoti į geriausiųjų šimtuke esančius pasaulio universitetus pagal dvišales ar „Erasmus+“ mainų programas. Be to, tiek valstybės, tiek savomis lėšomis studijų kainą mokantys VU studentai gali teikti prašymus įvairių rūšių stipendijoms gauti.

Abejojantiems dėl magistrantūros studijų ar jų krypties VU siūlo mentorystės veiklos programą, pagal kurią dėstytojai tampa būsimųjų magistrantų mentoriais. Dėstytojai mentoriai stojantiesiems ir studentams padeda pasirinkti profesinius siekius ir vertybes atitinkančias antrosios pakopos studijas, susiplanuoti ilgalaikius akademinius tikslus ir suprasti studijų programos logiką ir tikslą. Be to, studentai yra supažindinami su pasirinkto padalinio vykdoma moksline veikla.

VU mentorystės programos dalyviai su mentoriais gali susisiekti naudodamiesi mentorystės platforma. Dalyviams yra suteikiama galimybė pasirinkti patogią bendravimo formą – gyvus susitikimus, bendravimą el. paštu, „Microsoft Teams“, skambučiais ar kt. VU dėstytojus mentorius galite rasti mentorystės platformoje.

Daugiau informacijos apie VU magistrantūros studijų programas rasite čia. Jei kiltų papildomų klausimų, kviečiame kreiptis į Studentų paslaugų ir karjeros skyrių el. paštu konsultavimas@vu.lt arba skambinti telefonu (8 5) 219 3144.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos