Sidebar

Vilniaus universitetas (VU) iškilmingai baigia dar vienerius studijų metus. VU Šv. Jonų bažnyčioje vykstančiose tradicinėse „Finis anni academici“ iškilmėse pagerbti nusipelnę akademinės bendruomenės nariai, skirti apdovanojimai už reikšmingus mokslo pasiekimus ir iškilmingai įteikti simboliniai atminties diplomai nuo totalitarinių režimų nukentėjusiems ir iš universiteto pašalintiems VU bendruomenės nariams. Iškilmėse tylos minute taip pat pagerbti išėję VU bendruomenės nariai.

MicrosoftTeams image 70

Vytautas Čyras su rektoriumi. VU nuotr.

Skatindamas mokslininkus siekti aukščiausio lygio mokslinių rezultatų, VU rektorius skyrė apdovanojimus atminimo ženklais už reikšmingus mokslo pasiekimus 2023 m. geriausiems mokslinių darbų autoriams ir grupėms. Apdovanojimą pelnė ir Matematikos ir informatikos fakulteto Informatikos instituto docentas Vytautas Čyras su kolegomis iš Kauno fakulteto.

VU rektorius prof. R. Petrauskas taip pat įteikė padėkas VU bendruomenės nariams. Padėką už ilgametį vadovaujamąjį darbą gavo Matematikos ir informatikos fakulteto profesorius Vydas Čekanavičius.

Padėka už dalyvavimą bendruomenės, visuomeninėje ir savanorystės veikloje įteikta Matematikos ir informatikos fakulteto profesoriui Mindaugui Blozneliui.

MicrosoftTeams image 72

Mindaugas Bloznelis su rektoriumi. VU nuotr.

VU rektoriaus padėkos įteiktos absolventams, kurių studijos ir mokslinė veikla įvertinta Magna cum laude diplomais. Padėkas gavo 36 pirmosios ir 68 antrosios pakopos studijų programų absolventai.

MicrosoftTeams image 73

Buvusi VU SA MIF pirmininkė Gabrielė Kasperaitė. VU nuotr.

Tarp jų – Matematikos ir informatikos fakulteto studentai: Mantas Bilaišis, Steponas Tolomanovas, Jaunė Malūkaitė, Kasparas Veličkevičius, Vilius Kavaliauskas, Armantas Pikšrys, Mija Aneta Stasiulionytė.

Daugiau apie šventę skaitykite čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos