Sidebar

Vasario pirmomis dienomis į universitetą atvyko studentai pagal ERASMUS mainų programą. Šį pusmetį Matematikos ir informatikos fakultete (MIF) studijuos net 31 studentas iš Gruzijos, Ispanijos, Bulgarijos, Rumunijos, Graikijos, Italijos, Portugalijos, Prancūzijos, Vengrijos, Turkijos, Azerbaidžano, kaimynių Latvijos ir Lenkijos bei tolimosios Pietų Korėjos ir Honkongo. MIF dalykus pasirinko ir 9 užsienio studentai, atvykę pagal kitų VU fakultetų sutartis kaip Ekonomikos ir verslo administravimo, Fizikos, Gyvybės mokslų, Filosofijos fakultetų ir Verslo mokyklos.

2021 01 18 res1

Į VU MIF atvykę studentai kartu su VU SA MIF nariais ir MIF Tarptautinių studijų koordinatore

Iš Ispanijos universiteto Universidad de Castilla La Mancha atvykęs Alvaro Navarro Quijada savo ERASMUS patirtį nutarė pratęsti ir pasilikti fakultete antram pusmečiui. Paklausus kas labiausiai motyvavo pasilikti, studentas pabrėžia – lankstumas renkantis dalykus ką studijuoti ir motyvuojantys dėstytojai. A. Navarro Quijada savo ateitį sieja su kibernetiniu saugumu, o fakultete dirbantys dėstytojai yra itin stiprūs šioje srityje. „Man labai patinka lietuviška virtuvė. Ypač kibinai ir rožinė sriuba. Ir cepelinus labai mėgstu“, – šalies privalumus vardina ispanas. Jis taip pat labai žavisi Lietuvos gamta: „Kelias tarp Vilniaus ir Kauno – magiškas. Mane itin žavi šalies gamta, aukšti, žali medžiai.“ A. Navarro Quijada ne tik žavisi kelionėmis magiškos gamtos apsuptu keliu, bet šį pusmetį ketina rinktis vieną dalyką lankyti Kaune ir derinti paskaitų lankymą tarp dviejų miestų.

2021 01 18 res1

Kairėje – Iš Ispanijos universiteto Universidad de Castilla La Mancha atvykęs Alvaro Navarro Quijada

Ar visiems ERASMUS studentams viskas klojasi it sviestu patepta? Deja, būna ir tokių, kuriems tenka išgyventi ir kultūrinių skirtumų etapą. Iš Graikijos University of Thessaly atvykusi Maria Pipertzi kiek nustebusi, kad Lietuvoje ne tik orai gerokai vėsesni nei jos šalyje, bet ir žmonės ir jų bendravimas gerokai šaltesnis nei Graikijoje.

MIF Tarptautinių studijų koordinatorė Justina Krauledaitė, išgirdusi tokį studentės atsiliepimą, skuba raminti – jos darbo praktikoje yra tekę matyti atvejų, kai atvykę studentai iš pradžių patiria kultūrinį šoką, tačiau tai yra normalu. Su kultūriniu šoku susiduria ir MIF studentai, išvykę pagal mainų programas svetur. „Tik išėję iš savo komforto zonos, ją galime plėsti. Ilgainiui studentai netgi prisiriša prie šalies, lieka tęsti studijas, praktiką, pradeda karjerą ar grįžta dažnesniems vizitams,“ – apie studentų patirtis pasakoja J. Krauledaitė.

2021 01 18 res1

Susipažinimo žaidimas

Vasario 1 d. MIF Tarptautinių studijų koordinatorė J. Krauledaitė subūrė į fakultetą subūrė pagal ERASMUS ir dvišales sutartis atvykusius mainų studentus. Jiems pasakojo apie fakulteto tvarką, atsakė į klausimus, o taip pat pravedė kelias susipažinimo (angl. ice-breaking) veiklas. MIF studentų atstovybės nariai Gabrielė Drungilaitė ir Rokas Baltrušaitis suorganizavo ekskursiją po MIF Naugarduko ir Šaltinių gatvėse esančias erdves.

Jei norite ir jūs išvykti mainų studijoms rudens semestre, kviečiame sekti informaciją ir registruotis į atrankas čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos