Sidebar

VU Matematikos ir informatikos fakulteto alumnas Tomas Zaicevas baigė vieną populiariausių – Programų sistemų studijų programą. Dabar vaikinas dirba WEB vyresniuoju programuotoju pirmuoju Lietuvos vienaragiu vadinamame „Vinted“. T. Zaicevas papasakojo apie tai, kuo jam patiko studijos universitete, laimėjimą VU Talentų vakare ir pasidalino ateities planais.

res1

T. Zaicevas VU Talentų vakare.

Tomai, kas prieš kelerius metus jus motyvavo dalyvauti VU Talentų vakare? Ar tikėjotės laimėti?
Motyvavo noras parodyti savo sugebėjimus VU auditorijai bei įprasminti daugelį metų, praleistų prie akordeono. Ar tikėjausi laimėti – registruojantis bei ruošiantis ne, bet gerai pagrojęs iš tikro pradėjau tikėti, kad pasiseks laimėti.

Ką studijavote VU MIF? Kodėl pasirinkote būtent šią programą?
Studijavau Programų sistemas. Pasirinkau labai paprastai: iš visų IT studijų, ši studijų programa turėjo didžiausią konkursinį balą. Vadovavausi prezumpcija, kad šią studijų programą renkasi gabiausi. Tiesa, tuo metu buvo tik labai neseniai atsiradusi Informacinių sistemų inžinerija. Jeigu reikėtų stoti dar kartą, svarstyčiau tarp šių dviejų.

Ar likote patenkintas studijomis?
Visumoje – taip. Retrospektyviai manau, kad mano atveju studijuoti bei studijuoti būtent VU Programų sistemas buvo geras pasirinkimas. Bet tuo pačiu pakeisčiau tam tikrus dėstomus dalykus bei kai kuriems dėstytojams palinkėčiau daugiau entuziazmo juos dėstant.

res1

MIF diplomų įteikimai.

Su kokia emocija prisimenate studijų metus? Kas labiausiai patiko studijuojant?
Maloni emocija. Daug prisiminimų, kurie verčia džiaugtis ir didžiuotis savimi. Man studijos davė labai daug. Tuo pačiu tai buvo nelengvas metas. Dar studijuodamas girdėjau pasakymą, kad dirbti programuotoju yra lengviau negu studijuoti. Yra niuansų, bet visumoje sutinku su šiuo pasakymu. Tai man labiausiai ir patiko – mokytis nebuvo lengva, turėjau „prasilaužti“ ir išmokti daug dalykų per mažą laiko tarpą. Didelė mokymosi dalis buvo savarankiškas mokymasis. To labai reikia programuotojo kasdienybėje.

Ar dirbate pagal įgytą išsilavinimą? Kokias pareigas užsimate?
Taip. Esu WEB vyresnysis programuotojas įmonėje „Vinted“, dirbu su „Vinted“ puslapiu.

Kokių ateities planų turite? Gal ketinate tęsti studijas?
Planuoju toliau tobulėti WEB programavimo srityje. Manau, kad ateityje norėsiu išbandyti save komandos vadovo pozicijoje, bet kol kas yra pakankamai ką nuveikti ir kaip programuotojui. Tęsti studijas konkrečių planų neturiu, bet neatmetu, kad kažkada prie to prieisiu. Tik tikėtina, kad tai būtų kiek kitokios studijos, labiau nukreiptos į konkrečius verslo iššūkius, pavyzdžiui, projektų valdymą ar verslo vadybą.

2024-03-28

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos