Sidebar

Balandį VU Studentų atstovybė Matematikos ir informatikos fakultete (VU SA MIF) išsirinko, kas ateinančius metus ves ją į priekį ir atstovaus MIF studentų interesus. Naujasis VU SA MIF pirmininkas – Informatikos studijų programos trečiakursis Lukas Jakonis. Laisvalaikį gamtoje, keliaujant ir vakarojant su draugais mėgstantis leisti vaikinas papasakojo apie savo tikslus Studentų atstovybėje (SA), pasidalijo laiko planavimo patarimais ir atskleidė dėl ko nerimavo įstojęs į MIF.

Informatikos studijos sužavėjo perspektyvomis

Iš Vilniaus kilęs vaikinas teigia, kad Informatikos studijas pasirinko sužavėtas šios studijų programos dalykų įvairove ir galimybe susipažinti su skirtingomis technologijomis bei numatomomis plačiomis ateities perspektyvomis. L. Jakonis studijuoti pradėjo pasaulyje siaučiant pandemijai, tačiau sako, kad nuotolinis mokymas nesutrukdė užmegzti naujų pažinčių, susipažinti su studijų procesu ir įsilieti į universiteto bendruomenę. Studentams grįžus į fakulteto koridorius, mokymosi įpročius teko keisti, tačiau Lukas teigia, kad galimybė artimiau susipažinti su bendrakursiais ir Studentų atstovybe džiugino.

Lukas sako, kad jau studijų pradžioje stengėsi būti savarankiškas ir visą reikiamą informaciją susirasti pats, tačiau kilus neaiškumams visada galėjo kliautis bendrakursių, SA narių ir MIF Studijų skyriaus pagalba. Jausti nerimą prieš pradedant naują gyvenimo etapą – studijas yra normalu, tą prisipažįsta patyręs ir Lukas: „Kai įsitraukiau į programą ir susipažinau su dėstytojais bei bendrakursiais, greitai supratau, kad mano nuogąstavimai buvo nepagrįsti.“ Anot jaunuolio, draugiška fakulteto aplinka ir atsidavę dėstytojai padėjo sumažinti jo nerimą. „Po kelių pirmųjų mėnesių pastebėjau, kad prie studijų prisitaikiau su didesniu pasitikėjimu.“, – džiaugiasi vaikinas.

2023 08 28 Su komanda880x586 L. Jakonis VU MIF pirmakursių renginyje „Atgal į Kateitį“

Tarp  veiklos prioritetų – bendruomeniškumo ugdymas

L. Jakonis atviras – apsispręsti kandidatuoti į VU SA MIF pirmininko pareigas nebuvo lengvas sprendimas, tačiau vaikinas pasiryžo mesti sau iššūkį. Naujojo pirmininko kelionė Atstovybėje prasidėjo nusprendus prisidėti prie Matematikų ir informatikų dienų (MIDI) organizavimo. Lukas prižiūrėjo MIDI 2021 socialinius tinklus, o po metų buvo renginio komunikacijos vadovu, ruošė MIDI 2022 komunikacijos kampaniją. Prieš tapdamas pirmininku jaunuolis ėjo VU SA MIF komunikacijos koordinatoriaus pareigas, rūpinosi Atstovybės darbų sklaida, prisidėjo prie įvairių renginių organizavimo VU SA lygmeniu.

Po šios patirties vaikinas suprato norįs atsakingesnių pareigų: „Pirmininko pareigos ne tik duoda daugiau atsakomybių, tačiau leidžia įgyti patirties ir augti kaip asmenybei susiduriant su įvairiais netikėtumais ar žmonėmis.“, – mano Lukas. Nors pareigas eina dar tik keletą mėnesių VU SA MIF pirmininkas džiaugiasi, kad su komanda jau spėjo surengti pirmakursių stovyklą, suplanuoti ateinančių metų tikslus ir sėkmingai ruošiasi naujiems studijų metams.

Rinkdamasis komandos narius – skirtingų sričių koordinatorius, aktyvus jaunuolis sako atsižvelgęs į Atstovybė narių ankstesnių metų įsitraukimą, motyvaciją, gebėjimus siekti tikslų ir įsipareigojimą bendradarbiauti visus metus: „Siekiu, kad visa komanda dirbtų dėl bendrų tikslų, veiksmingai atstovautų studentų bendruomenę bei užmegztų naujus ryšius ir patys didžiuotųsi savo darbu.“, – kalba VU SA MIF pirmininkas. Nors siekiant kokybiškai atlikti savo pareigas, gali pasitaikyti sunkumų, Lukas įsitikinęs, kad jam pavyks: „Atsakomybių yra nemažai, tačiau noras atstovauti studentus ir visko siekis kartu su komanda ir bendruomene leidžia viskam vykti sklandžiau.“

Atsisėdęs į pirmininko kėdę, Lukas išsikėlė tris pagrindinius prioritetus: akademinių temų bei studentų poreikius atliepiančių paskaitų ir renginių organizavimą, stipraus bendruomeniškumo jausmo ugdymą ir išsikelto metinio tikslo įgyvendinimą – atnaujinti esamus metodinių rašto darbų nurodymus. „Įsivaizduoju būsimą VU SA MIF kaip aktyvų bendruomenės poreikius atliepiantį VU SA padalinį bei tuo pačiu kviečiančią užsukti, domėtis mūsų veiklą ir prie jos prisijungti.“, – Atstovybės ateities viziją atskleidžia naujasis pirmininkas.

Smagiausi nutikimai – Atstovybės renginiuose

Lukas atskleidžia, kad fakulteto renginių ir paskaitų metu neretai įvyksta šypseną keliančių nutikimų, tačiau smagiausi atsiminimai iš VU SA MIF gyvenimo – neformalių susitikimų, bendruomenės susibūrimų, o ypatingai MIDI uždarymo ir atidarymo vakarų. „Per šiuos renginius susirenkantys studentai dalinasi savo istorijos, nutikimais, džiaugiasi sukurta atmosfera ir visi kartu turime progą smagiai pasijuokti ir prisiminti smagiausius momentus.“, – sako Lukas.

Suderinti pirmininko pareigas, studijas ir asmeninį gyvenimą gali būti tikra užduotis, bet vaikinas dėl to itin daug nerimauti nelinkęs. Anot jo, sėkmingam darbų suderinimui reikalingas efektyvus laiko valdymas: „Planuodamas laiką teikiu prioritetą svarbiausioms užduotims ar studijoms, sutelkiu dėmesį į pagrindines pareigas.“ Vaikinas sako, jog orientuojasi į darbų kokybę, o ne kiekybę ir nedvejodamas ieško pagalbos, kai to reikia: „Šis metodas padeda man išlaikyti produktyvią pusiausvyrą ir yra vertinga pamoka kitiems studentams, turintiems daug įsipareigojimų.“, – patarimu dalijasi VU SA MIF pirmininkas.

2023-08-28

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos