Sidebar

Simbolinė ir istorinė Vilniaus universiteto (VU) studentiškos kepurėlės reikšmė atskleidžia universiteto bendruomeniškumo tradiciją. Artėjant mokslo metų pabaigai kviečiame pasidžiaugti VU bendruomenės išskirtinumu ir pasipuošti ne mantija, o studentiška VU kepurėle.

2023 05 30 Mokslo metu baigtuves642x410

Justino Auškelio nuotr.

Jau anksčiau kilęs klausimas, kaip pasipuošti diplomų įteikimo šventei, atgaivino ir dar labiau sustiprino VU studentiškos kepurėlės svarbą puoselėjant universiteto autentiškumą, tradicijas ir vertybes.

„Mantijos drabužis neturi jokių istorinių sąsajų ir niekada VU ar jokiame kitame Lietuvos universitete studentai neturėjo jokio specifinio apdaro, kuris būtų dėvimas studijų ar jų baigimo metu. VU tikrai tradicinė yra studentiška kepurė ir studentiškų korporacijų ženklai, kurie yra žinomi jau nuo tarpukario“, – teigia VU Istorijos fakulteto dekanė, istorikė dr. Loreta Skurvydaitė.

Kadangi tradicijos kasdien universitete nešioti kepurėlę neturime, dr. L. Skurvydaitė sako, kad ją matyti turėtume bent jau per pagrindines VU šventes, į kurias renkamės kaip bendruomenė, tai yra mokslo metų pradžioje ir mokslo metų pabaigoje. Studentiškos kepurėlės nešiojimas liudija, kad studentas jaučiasi universiteto dalimi ir priima jo vertybes bei tradicijas.

Todėl mokslo metų baigimo proga kviečiame rinktis studentiškas VU kepurėles, kurios leis pasijausti unikaliais ir išskirtiniais VU alumnais.

Studentišką kepurėlę diplomų įteikimo šventei ar kitam universitetiniam renginiui galite įsigyti VU atributikos internetinėje arba fizinėje parduotuvėje Saulėtekyje (Saulėtekio al. 9, JR115). Šiais metais kepurėlę bus galima įsigyti ir visų diplomų įteikimo metu veikiančioje parduotuvėje VU Didžiajame kieme.

2023-05-30

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos