Sidebar

2023 m. kovo 17 d. Utenos Aukštakalnio progimnazija po trejų metų pertraukos vėl sukvietė Aukštaitijos regiono mokyklų jaunuosius matematikus į 5-8 klasių mokinių matematikos komandines varžytuves Vytauto Statulevičiaus taurei laimėti. Akademiko, profesoriaus, habilituoto daktaro, Lietuvoje ir pasaulyje žinomo talentingo matematiko, šviesios atminties kraštiečio Vytauto Statulevičiaus atminimui skirtos varžytuvės. Varžytuvės Aukštakalnio progimnazijoje surengtos jau 21-ąjį kartą.

2023 03 30 Moksleiviai

Jaunieji matematikai sulaukė ir svečių – į renginį atvyko Vilniaus universiteto (VU) Matematikos ir informatikos fakulteto (MIF) Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų instituto (DMSTI) direktorius prof. habil. dr. Gintautas Dzemyda, instituto mokslininkas ir dėstytojas Linas Aidokas su robotu-humanoidu Ąžuolu, UAB „BMK“ projektų vadovas Mantas Vaišnoras, Utenos švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Vaitiekienė.

I-ąją vietą ir varžytuvių taurę laimėjo Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos komanda.

2023 03 30 Moksleiviu nugaletojai880x586

MIF pasirūpino taure nugalėtojams, o taip pat labai didele dėže saldainių, kurios užteko visiems dalyviams. Varžytuvių staigmena – didelio susidomėjimo susilaukęs robotas-humanoidas Ąžuolas, bendravęs su moksleiviais ir mokytojais lietuvių kalba.

2023 03 30 Azuolas

2023-03-30

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos