Sidebar

Sausio 19 d. (ketvirtadienį) nuo 10.00 iki 16 val. Kauno „Žalgirio“ arenoje po dvejų metų pertraukos vyks gyva Aukštųjų mokyklų mugė. Joje Vilniaus universitetas (VU) pristatys išsamią, naujausią ir aktualiausią informaciją apie VU siūlomas studijų programas. Be to, kvies į Inovacijų erdvę neformaliai pabendrauti su dėstytojais, susipažinti su galingomis lazerinėmis sistemomis, robotu humanoidu Ąžuolu, kalbančiu lietuviškai, ir pasidaryti momentinių nuotraukų.

2023 01 12 Aukstuju mokyklu muge

Mugės metu VU studentai ir dėstytojai konsultuos moksleivius, besidominčius studijomis universitete, atsakys į visus su studijomis VU susijusius klausimus, pasidalys savo studijų patirtimi, papasakos apie tai, kokių žinių, gebėjimų ir balų reikės norint studijuoti vieną ar kitą studijų programą.

VU Inovacijų erdvėje Fizikos fakultetas pristatys Lietuvos lazerių pramonės inovacijas, leis gyvai prisiliesti prie pasaulyje puikiai žinomų ir Lietuvą garsinančių lazerinių sistemų. Interaktyvus stendas padės moksleiviams lengviau suprasti pagrindinius optikos dėsnius. Besidominčius robotika stende pasitiks humanoidas Ąžuolas, kurį VU mokslininkai prašnekino lietuviškai ir pritaikė edukacijai mokyklose. Parengta pamokos trukmės programa robotui, kuris moko pirmos klasės vaikus kelių eismo taisyklių: kaip pereiti gatvę, naudotis šviesoforais ir t. t.

2023 01 12 humanoidas 642x410 1

Mugėje bus galima išgirsti ir keletą VU mokslininkų pranešimų. Kauno fakulteto dekanas doc. Kęstutis Driaunys kvies pasiklausyti apie kibernetinį saugumą, o Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto mokslininkė doc. Asta Fominienė papasakos, nuo ko pradėti naujo verslo kūrimą.

Susipažinti su visomis VU studijų programomis galite čia.

2023-01-12

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos