Sidebar

Jau kitą penktadienį, gruodžio 30 d., laukia svarbiausias kasmetinis Lietuvos jaunųjų matematikų renginys – 11-asis Lietuvos jaunųjų matematikų susitikimas (LJMS’11).

Visi galintys atvykti kviečiami į Kauno technologijos universiteto „Santakos“ slėnį, renginio pradžia – 10 val., o registracija prasideda jau 9:15 val. Gera žinia ir tiems, kuriems nepavyksta dalyvauti gyvai – bus galimybė stebėti tiesioginę transliaciją.

„Labai džiaugiuosi, kad ši tradicija gyvuoja jau virš dešimtmečio. Šiais metais stipriai atnaujinome organizatorių komandą. Nors renginys ir itin mielas mūsų „senių“ širdims, buvo įdėta daug darbo konferenciją išvystyti ir užauginti iki tokio lygio, koks pasiektas dabar, bet jau atėjo metas vairą perduoti po mūsų ateinančiai jaunųjų matematikų kartai“ – mintimis dalijasi dr. Jonas Jankauskas, paskutiniųjų 5 metų LJMS konferencijų organizatorius. – „Naujajai komandai viskas einasi puikiai, jie tikri šaunuoliai“.

2022 12 23 LMS Jankauskas900x557

Lietuvos jaunųjų matematikų susitikimas – kasmetinė konferencija, apjungianti Lietuvos matematikų bendruomenę ir užsienyje studijuojančius ar jau dirbančius jaunuosius mokslininkus bei dėstytojus, viešinanti jaunimo pasiekimus. Renginys pritraukia ir aukštųjų technologijų pramonės įmones, bankus, finansų ir rizikos valdymo, investavimo firmas, kurioms reikalingi aukštos kvalifikacijos matematikos specialistai.

Per vienuolika metų konferencija iš nedidelio akademinių bičiulių susibūrimo išaugo iki tarptautinio renginio. Kviestinius pranešimus skaitė daugiau nei 30 jaunųjų mokslininkų, tarp jų ir mokslo žvaigždės iš užsienio universitetų bei mokslo institucijų. Vienuolika doktorantų apdovanoti premijomis už geriausius doktorantūros metu parašytus straipsnius.

2022 12 23 LMS Remigijus Leipus900x506

LJMS organizuoja Lietuvos ir užsienio universitetų jaunieji matematikai kartu su Lietuvos matematikų draugija, Vilniaus universiteto Matematikos ir Informatikos fakultetu, Kauno technologijos universiteto Matematikos ir Gamtos mokslų fakultetų ir Lietuvos mokslų akademijos Jaunąja akademija. Įmonės ne tik remia susitikimą, bet dar ir deleguoja savo atstovus pristatyti platesnei visuomenei, ką daro įdomaus, su kokiais matematiniais iššūkiais susiduria.

2022 12 27 LJMS900x433

LJMS’11 generalinis rėmėjas yra „Danske Bank“. Šių metų Susitikimą remia: „Brolis“, „DIPtech“, „Euromonitor International“, „Lietuvos Draudimas“, „Luminor“, „Norne“, „Omnisend“.

Daugiau informacijos apie renginį:

- renginio puslapyje;
- socialiniame tinkle „Facebook“;
- profesiniame tinkle „Linkedin“.

2022 12 27 LJMS logotipas

2022-12-23

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos