Sidebar

Gegužės 20 d. Vilniaus universitete (VU) prasidėjo pirmasis priėmimo į magistrantūros studijų programas etapas, kuris tęsis iki birželio 29 d. Šiemet stojantieji galės rinktis iš daugiau nei 130 studijų programų.

VU studijų prorektoriaus doc. dr. Valdo Jaskūno teigimu, Lietuva kasmet tampa vis patrauklesnė investuotojams, atkeliauja kultūros sampratos pokyčiai, plėtojamas pasaulinio lygio mokslas. Pasak doc. dr. V. Jaskūno, daugelį VU bendruomenės iniciatyvų lemia ambicija prisidėti prie novatoriškumo Lietuvoje, todėl verta rinktis studijas VU ir kartu kurti inovatyvią visuomenę, prisidėti prie teigiamų pokyčių mūsų šalyje.

„Lietuvoje mes turime dar labai daug neišplėtotų sričių, kuriose matome proveržio galimybę. Pasitenkinimas realizuoti inovatyvią idėją nuo nulio nedidelėje, bet dinamiškoje Lietuvoje yra didžiulis. Viena yra kurti galimybes savajai visuomenei ir visai kita – veikti svetimoje erdvėje, kuri dar reikalauja nemažai pastangų į ją įsigyventi. Iš Vilniaus universiteto studentų pasirinkimų matome, kad daugelis jaučia didžiulę atsakomybę ir norą prisidėti prie kokybiško gyvenimo ir ateities kūrimo Lietuvoje, ypač tie, kurie yra įgiję mokymosi ar darbo patirties užsienyje“, – sako VU studijų prorektorius.

VU magistrantūros studijas pasirinkę studentai turi galimybę derinti darbą, asmeninį gyvenimą ir studijas. Dauguma VU magistrantūros studijų vykdomos vakarais arba sesijiniu tvarkaraščiu. Būsimieji magistrai gali išvažiuoti studijuoti į geriausiųjų šimtuke esančius pasaulio universitetus pagal dvišales ar „Erasmus+“ mainų programas. Be to, tiek valstybės, tiek savomis lėšomis studijų kainą mokantys VU studentai gali teikti prašymus įvairių rūšių stipendijoms gauti.

Dėstytojai gali tapti magistrantų mentoriais

VU pradedama įgyvendinti nauja mentorystės veiklos kryptis, kai dėstytojai tampa būsimųjų magistrantų mentoriais. Dėstytojai mentoriai stojantiesiems ir studentams padės pasirinkti profesinius siekius ir vertybes atitinkančias antrosios pakopos studijas, susiplanuoti ilgalaikius akademinius tikslus ir suprasti studijų programos logiką ir tikslą. Be to, studentus supažindins su pasirinkto padalinio vykdoma moksline veikla, patars, kaip būtų galima į ją įsitraukti.

„Mentorius gali padėti ir būti naudingas studentui bet kuriuo studijų metu. Mentorystė gali suteikti reikalingą impulsą bei paskatą veikti nepriklausomai nuo studijų taško, kuriame šiuo metu yra studentas – pradžioje, pabaigoje ar bet kurioje kitoje vietoje. Su mentorių pagalba studentai gali padidinti motyvacijos ir pasitikėjimo savimi jausmą, plėsti naujų profesinių pažinčių ratą, ugdyti savo asmenines ir profesines kompetencijas, sulaukti palaikymo iš patyrusių savo srities specialistų ir gauti nešališką nuomonę apie savo profesines galimybes, išžvalgyti ir suprasti universiteto siūlomas aukštesnės pakopos studijų ar įsitraukimo į mokslinę veiklą galimybes“, – pasakoja VU mentorystės veiklos koordinatorė, akademinių projektų vadovė Inga Dundulytė.

VU mentorystės dalyviai su mentoriais gali susisiekti naudodamiesi mentorystės platforma ir gali pasirinkti patogią bendravimo formą – gyvi susitikimai, el. paštas, „Microsoft Teams“, skambučiai ar kt. Kiekviena mentorystė unikali, todėl susitikimų skaičius priklauso nuo klausimo platumo. VU mentorius dėstytojus galima rasti Mentorystės platformoje.

Prašymus studijuoti galima teikti VU ISAS sistemoje. Daugiau informacijos apie VU magistrantūros studijų programas rasite čia. Jei kiltų papildomų klausimų, kviečiame kreiptis į Studentų paslaugų ir karjeros skyrių el. paštu konsultavimas@vu.lt arba skambinti telefonu (8 5) 219 3144.

2022-05-23

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos