Sidebar

2022 05 12 VU animacine530x298Vilniaus universiteto koridoriai, Lietuvos didikų paslaptys ir intriguojančios užduotys – į visą tai galima pasinerti lietuvių kurtame kompiuteriniame nuotykių žaidime „Crawns and Pawns: Kingdom of Deceit“.

Žaidimo turinys, apimtis ir grafika – įspūdinga, nenusileidžianti populiariausiems pasauliniams kompiuteriniams žaidimas. Prie „Crawns and Pawns“ kūrimo prisideda Vilniaus universiteto (VU) Matematikos ir informatikos fakulteto (MIF) asistentas dr. Žilvinas Ledas, buvęs dėstytojas Šarūnas Ledas, absolventai Laurynas Žuromskas, Zorian Ivanec ir Justinas Malijonis.

Pavadinimas „Karūna ir pėstininkai“ atskleidžia, kad žaidėjai kviečiami pasinerti į istorinius nuotykius. Vienas iš jo kūrėjų, „Tag of Joy“ vadovas ir MIF asistentas dr. Žilvinas Ledas, pabrėžia, kad Lietuvoje tautiečių yra sukurta daug žaidimų, bet tokios apimties istorine tematika – tai pirmasis.

Penkerius metus kurtas žaidimas visuomenei tapo prieinamas gegužės 6 dieną ir vos per porą savaičių įtraukė kelis tūkstančius žaidėjų iš viso pasaulio. Pagrindinė žaidimo misija – keliaujant per pasaulį vykdyti užduotis, aiškintis ir ieškoti prarastų lietuviškų artefaktų. Pats turinys primena „Da Vinčio“ kodą – žaidėjai persikelia į istorinį, mistika ir detektyvais apipintą pasaulį.

Daugiai apie žaidimą galite sužinoti čia.

2022 05 12 Tag of Joy652x530

2022-05-12

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos