Sidebar

2021 11 18 Brilingaite pazymejimas600x450

Spalio 27 d. nuotoliniu būdu vyko Jungtinės Karalystės ambasados ir „Women4CyberLithuania“ renginys – Women in Cyber. Jame dalyvavo ekspertės iš viešojo sektoriaus, valstybės sektoriaus, verslo bei akademinės bendruomenės.

„Susitikimo tikslas – padiskutuoti, kaip palaikyti ir paskatinti moteris jungtis į kibernetinio saugumo bei technologines sritis. Dalyvės dalinosi įžvalgomis ir patirtimi, kaip tam tikros bendruomenės sugeba sėkmingai įtraukti į kibernetinio saugumo veiklas, atskleidžiant šios srities įvairiapusiškumą ir daugiadiscipliniškumą“, – pasakoja doc. dr. A. Brilingaitė.

VU Matematikos ir informatikos fakulteto mokslininkė doc. dr. A. Brilingaitė pristatė Informatikos instituto Kibernetinio saugumo laboratorijos vykdomus mokslinius projektus.

„Projekto tiksluose po skėtinėmis veiklomis yra moterų įtraukimas, kai personalizuojamas kompetencijų ugdymo kelias bei identifikuojami galimi iššūkiai specialistų ruošimo procese“, – sako doc. dr. A. Brilingaitė.

Women4Cyber yra europinis ne pelno siekiantis fondas, kuris skatina moteris įsitraukti į kibernetinio saugumo sritį, jas palaiko, vykdo įvairias iniciatyvas, viešina moterų pasiekimus ir populiarina kibernetinio saugumo sritį kaip patrauklią karjeros kryptį. Visame pasaulyje juntamas kibernetinio saugumo specialistų trūkumas, o moterys sudaro 10-25 % specialistų (procentas skiriasi skirtingose šalyse, o taip pat sektoriuose bei specializacijose). Prie Women4Cyber Lietuva prisijungė šių metų pavasarį. Tada buvo suorganizuotas virtualus atidarymo renginys, kuriame iniciatyvai palaikymą išreiškė Europos kibernetinio saugumo organizacijos generalinis sekretorius L. Rebuffi, Lietuvos krašto apsaugos vice-ministras M. Abukevičius, Lietuvos nacionalinio kibernetinio saugumo centro vadovas dr. Rytis Rainys ir kt. Renginyje dalyvavo ir VU Matematikos ir informatikos fakulteto bendruomenė.

2021-11-18

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos