Sidebar

Kviečiame dalyvauti atrankinėse varžybose į Pasaulinę studentų programavimo olimpiadą (ICPC – International Collegiate Programming Contest) ir Open Cup serijoje. Varžybos yra komandinės. Komandą gali sudaryti trys ar mažiau narių. Dalyvauti gali visų kursų VU MIF (arba ir kitų fakultetų) studentai.

2021 02 08 konferencija380x250Šios varžybos – tai pasirengimas Olimpiadai, kurios ketvirtfinalis planuojamas spalio mėn. Geriausiai pasirodžiusios komandos patenka į pusfinalį, kuris turėtų vykti Reikjavike (Islandija).

Olimpiados, varžybų dalyviai sprendžia uždavinius – sudaro jų sprendimo išbaigtas programas. Sudarytos programos siunčiamos testavimo sistemai, kuri patikrina jų teisingumą.

Net du kartus MIF komanda pateko į ICPC finalą: 2017 m. finalas vyko JAV (užimta 34 vieta), o 2018 m. – Pekine (Kinija), kur buvo užimta 12 vieta ir iškovoti bronzos medaliai.

Atranką lems ir Baltijos šalių turnyras (vadinamas Baltic Selection), kuriame dalyvaus ir komandos iš Estijos bei Latvijos universitetų, ir KTU bei VGTU. Planuojama, kad viskas vyks MIF STSC (Šaltinių g. 1A) kompiuterių klasėse. Konkretus turnyrų laikas ir vieta (klasės) bus patikslinti.

Open Cup serija tęsiasi visus mokslo metus (iš viso būna apie 20 etapų) ir vyksta sekmadieniais taip pat MIF STSC. Paprastai nuo 10 iki 15 val. Rezultatai irgi turi įtakos atrankai į Olimpiadą. Pirmasis etapas planuojamas rugsėjo mėnesį. Beje, prisijungti galima nuo bet kurio etapo.

Studentai aktyviai dalyvauja ir Codeforces (http://codeforces.com/contests) turnyruose (tiek individualiai, tiek komandomis), programavimo stovyklose, kitose atvirose tarptautinėse olimpiadose. Paskutiniųjų kelių mokslo metų MIF komandų pasirodymus galima pamatyti čia: http://www.mif.vu.lt/~vladas/Olimpiados/

Programavimo olimpiados – nuotolinės, todėl olimpiadoje galima dalyvauti ir nuotoliniu būdu, bet geriau, kai visi komandos nariai yra vienoje vietoje.

Norinčius dalyvauti programavimo olimpiadose prašome iki rugsėjo 18 d. rašyti el. paštu vladas.tumasonis@mif.vu.lt (tema: Olimpiados 2021). Nurodykite savo vardą, pavardę, kursą ir studijų programą. Galima jau susiburti ir į komandas (ir pasirinkti komandos pavadinimą), priešingu atveju komandos bus sudarytos atsitiktiniu būdu. Gali išlikti tos pačios (arba šiek tiek pakeistos) praėjusių metų dalyvių komandos.

Vladas Tumasonis

Pastabos.

  1. Programavimo kalbos: C/C++, Java, Delphi, Python, Perl ir kt.
  2. Užduočių formuluotės anglų kalba.

2021-09-10

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos