Sidebar

2019 05 29 Skelbiama rinkimu kampanijos i VU Taryba pradzia642x410

Nors Lietuva yra tarp labiausiai išsilavinusių šalių pasaulyje, Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro atliktų tyrimų duomenys rodo, kad mūsų šalyje aukštasis mokslas gabiems, talentingiems moksleiviams ne visuomet prieinamas. Vilniaus universitetas (VU), siekdamas mažinti atskirtį, šiemet skiria 100 studijuoti skatinančių stipendijų.

Konkurse dėl stipendijos gavimo gali dalyvauti kandidatai, kurie 2019 m. pretenduoja studijuoti Vilniaus universitete priėmimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas metu, ir, teikdami prašymą, VU studijų programą nurodė pirmu pageidavimu, o kandidatų (arba šeimos) mėnesinių pajamų vidurkis per paskutinius 3 mėn. vienam asmeniui siekė ne daugiau negu €350. Kandidatai, pateikdami prašymą, turi pažymėti 1 arba kelis tinkamus kriterijus stipendijai gauti:

  • Turi finansinių sunkumų;
  • Yra pirmieji šeimoje, siekiantys aukštojo išsilavinimo (jo neturi tėvai, seneliai, globėjai, broliai ar seserys);
  • Yra ne vyresni nei 29 metų ir iki pilnametystės įstatymų nustatyta tvarka buvo nustatyta globa (rūpyba) arba asmens abu tėvai arba vienas iš jų yra mirę;
  • Augina nepilnamečius vaikus;
  • Yra iš gausios šeimos (3 ir daugiau vaikų);
  • Turi negalią.

„440 metų gimtadienį švenčiantis VU aktyviai prisideda prie valstybės siekių mažinti atskirtį ir sudaryti galimybes visiems gabiausiems moksleiviams studijuoti universitete. Šiemet šiam tikslui skirsime 100 specialių stipendijų“, – sako VU bendruomenės reikalų prorektorė dr. Birutė Švedaitė-Sakalauskė.

Stipendija bus išmokama kas mėnesį, į nurodytą studento sąskaitą 10 mėnesių pervedant po 200 eurų. Stojantieji, dalyvaujantys pirmajame priėmimo etape, paraiškas dėl stipendijų kviečiami teikti iki liepos 22 d. Daugiau informacijos rasite čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos