Sidebar

Matematikos ir informatikos fakulteto studentų mokslinis gyvenimas labai įdomus. Dažnai temos yra išskirtinės, reikalaujančios daug darbo, padaromos įžvalgos. Kviečiame dalintis savo ir kolegų darbų pristatymais.

Šiandien pristatome Justino Valatkevičiaus kursinį darbą, kurio tema „Neuroninių tinklų panaudojimas autonominiam besimokančiam robotui”. Darbo vadovas yra prof. Aistis Raudys. Atrandama vis daugiau sričių, kuriose robotai gali pasitarnauti žmonėms. Pritaikymo sritys yra įvairios, pradedant nuo elementarių buitinių paslaugų iki branduolinės energetikos ir kosminių tyrinėjimų su nuotolinio valdymo robotukais.

Šio tikslo įgyvendinimui J. Valatkevičius nagrinėja jau žinomus autonominio mokymosi algoritmus, bando realizuoti tuos algoritmus programavimo priemonėmis, susipažinti su simuliacijų aplinka, naudojant skirtingus algoritmus apmokyti kelis robotus ir palyginti, kuris algoritmas yra tinkamesnis.

Studentas sukūrė net demonstracinį filmuką.

Norite pristatyti savo kursinio darbo temą ir eigą, o gal pasidžiaugti kolegų pasiekimais? Laukiame Jūsų naujienų el. pašto adresu migle.narkeviciute@mif.vu.lt.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos