Sidebar

2017 09 22 DemolaKviečiame VU MIF studentus dalyvauti Demola 2017 rudens sezone!

Jau paskelbti Demola 2017 rudens semestro iššūkiai tinklapyje https://vilnius.demola.net/apply! Peržiūrėk, išsirink sau tinkantį/patinkantį ir pateik dalyvio paraišką. Paraiškas dalyvauti priimame iki spalio 1 d.

Dar nežinai kaip veikia DEMOLA?

Kviečiame susipažinti:

1. Tinklapyje https://vilnius.demola.net/apply skelbiame rudens semetro iššūkius. Šie  iššūkiai yra paremti realiai egzistuojančiais verslo įmonių ir organizacijų poreikiais/problemomis. Taip stengiamės užtikrinti kuo tikslesnes verslo aplinkos sąlygas ir skatinti problemas ir poreikius spręsti praktiškai. Tai puiki galimybė jau sukauptą teorinę žinių bazę pritaikyti praktiškai.

Svarbu: įmonė DEMOLOJE negali pateikti techninės užduoties, t.y., studentai turi pilną kūrybinę laisvę ieškoti geriausio sprendimo; Rezultatas, kurį sukuria komanda, lygiomis teisėmis priklauso kiekvienam komandos nariui (ne įmonei);Įmonė, norėdama pasinaudoti komandos sukurtu rezultatu, turi pirmumo teisę įsigyti teisę naudotis rezultatu (teisės, išpirkimo sąlygos ir užmokesčio dydžiai aprašomi sutartyse).

2. Iki spalio 1 d. kviečiame studentus išsirinkti iššūkius ir teikti paraiškas https://vilnius.demola.net/apply. Pildant paraiškos formą, prioriteto tvarka galima išsirinkti tris labiausiai patinkančius iššūkius. Rekomenduojama iššūkius rinktis pagal praktinių/baigiamųjų darbų temas, studijų kryptį ar domėjimosi sritį.

3.Nuo spalio 1 d. iki spalio 6 d. vykdome dalyvių atranką ir formuojame komandas. Į komandas patekę studendai kviečiami į DEMOLA semestro atidarymo renginį, vyksiantį 2017 m. spalio 9 d.
Ką studentų komandos veikia DEMOLA semestro metu?

DEMOLA semestro tikslas – per tris mėnesius rasti iškeltam iššūkiui sprendimą ir padaryti šio sprendimo prototipą/koncepciją ar demo versiją. 

Semestro metu kiekviena DEMOLA komanda turi savo fasilitatorių ir mentorių (iššūkį iškėlusios įmonės atstovas). Šie žmonės stengiasi, kad procesai ir komandinis darbas vyktų sklandžiai ir produktyviai. Procesas fasilituojamas remiantis geriausiomis pasaulinėmis praktikomis (NABC, BMC, Service design, ir kt.) Svarbu: nei DEMOLA fasilitatorius, nei mentorius, nėra komandos lyderiai ar projekto vadovai. Šie žmonės yra pagalba, kai komandai to reikia. Studentų komanda, fasilitatorius ir mentorius susitinka 1 kartą per savaitę aptarti, ką naujo komanda sužinojo, kaip tai gali būti naudinga jų progresui ir kokie bus artimiausios savaitės planai. Komanda prie projekto dirba laisvu nuo studijų laiku, savo pasirinktu grafiku.

Junkis prie Demola rudens semestro jau dabar! https://vilnius.demola.net/apply

Ir sekite naujienas: https://www.facebook.com/DemolaVilnius/?fref=ts

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos