Sidebar

2017 05 19 garbes daktarai 2Gegužės 16-ąją dviem iškiliems mokslininkams iš Prancūzijos primins Vilniaus universiteto (VU) garbės daktaro insignijos – toga ir kepurė. Jomis iškilmingoje ceremonijoje VU Šv. Jonų bažnyčioje pasipuošė Paryžiaus Nantero universiteto profesorius Otmaras Seulas ir Lilio mokslų ir technologijų universiteto profesorė Marie-Claude Viano.

Prof. M.-C. Viano didelę gyvenimo dalį paskyrė Lietuvai ir bendradarbiavimui su jos mokslininkais, tarp jų – VU matematikais. Pirmieji jų kontaktai su Lilio mokslų ir technologijų universitetu užmegzti dar 1995 m. Su profesorės vadovaujamos statistikos ir tikimybių laboratorijos mokslininkais Charles‘iu Suquet, Yuri Davydovu, Anne Philippe, Fredericu Lavancier ir kitais daugiau nei prieš du dešimtmečius pradėję aktyviai bendradarbiauti VU matematikai Remigijus Leipus, Donatas Surgailis, Alfredas Račkauskas, Vygantas Paulauskas ir kiti vėliau užmezgė ryšius ir su kitais žymiais Prancūzijos matematikais. Per minimą laikotarpį VU matematikai kartu su kolegomis iš Prancūzijos publikavo beveik 60 bendrų straipsnių aukščiausio lygio žurnaluose ir leidiniuose.

Inauguracinėje kalboje profesorė pasidžiaugė, kad jai didelė garbė ir malonumas tapti VU garbės daktare.

„Šis ilgas ir sėkmingas bendradarbiavimas yra aukštos mokslinės vertės, kolektyvinės dvasios vaisius. Be jos ilgalaikiai projektai nebūtų įmanomi. Didžiuojuosi, kad kartu su Remigijumi Leipumi pradėjome šį nuotykį“, – kalbėjo naujoji VU garbės daktarė.

{gallery}2017-05-19_Garbes_daktare{/gallery}

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos