Sidebar

Projekto nr. CH-3-ŠMM-01/01

Projekto vykdytojai:

Vilniaus universitetas (prof. habil. dr. K. Pileckas)
Ciuricho universitetas (prof. habil. dr. M. Chipot)


Projekto santrauka

Projekto metu tiriami pradiniai, laiko atžvilgiu periodiniai ir beveik periodiniai kraštiniai uždaviniai parabolinėms, Stokso bei Navjė-Stokso lygtims srityse, kurios yra neaprėžtos viena ar keliomis kryptimis. Kadangi Stokso ir Navjė-Stokso lygčių sistemomis yra aprašomi klampaus nespūdaus skysčio tekėjimai, tokie uždaviniai yra svarbūs iš taikomosios pusės. Pavyzdžiui, lygčių sistemos, nagrinėjamos srityse su cilindriniais išėjimais į begalybę, gali būti naudojamos kaip modeliai kraujotakos sistemai, naftotiekiams, ir pan. Tyrimo tikslas yra ištirti minėtų evoliucinių uždavinių (srityse su paraboliniais, erdvės kintamųjų atžvilgiu periodiniais ir cilindriniais išėjimais į begalybę) sprendinių asimptotinį elgesį erdvės kintamųjų atžvilgiu, bei sukonstruoti ir pagrįsti sprendinių asimptotines išraiškas.

Projektas finansuojamas pagal Lietuvos-Šveicarijos bendradarbiavimo programos, kuria siekiama sumažinti ekonominius ir socialinius skirtumus išsiplėtusioje Europos Sąjungoje, projekto sutartį Nr. CH-3-ŠMM-01/01.

2020 04 16 Swiss LT bendradarbiavimo programa

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos