Sidebar

 

2014 2020 ES veiksmu programaPrograma: 2014-2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programa

Projekto pavadinimas: Selbergo dzeta funkcijos tyrimas

Projekto kodas: Nr. 09.3.3-LMT-K-712-19-0030

Tyrėjas: dr. Raivydas Šimėnas

Projekto įgyvendinimo laikotarpis: 2020-09-07 – 2022-09-06

Trumpas projekto aprašymas:

Selbergo dzeta funkcijos teorijoje susikerta daug matematikos šakų, tokių kaip analizinė skaičių teorija, diferencialinių operatorių teorija bei automorfinės formos. Projekto tikslas yra pasiekti naujų rezultatų Selbergo dzeta funkcijos teorijoje. Preliminariai bus tiriama McKeano formulė ir jos apibendrinimai. Originali McKean‘o formulė yra alternatyvus būdas gauti Selbergo dzeta funkcijai ir jos funkcinei lygčiai, kai Selbergo dzeta funckija yra susieta su kompaktiniais Riemanno paviršiais. Projekto tyrėjo uždavinys yra nagrinėti Selbergo dzeta funkciją daugiamačiu atveju, tokiu kaip moduliniai Hilberto paviršiai. Tikimasi, kad ir šiuo atveju pavyks išvesti Selbergo dzeta funkcijos formulę bei funkcinę lygtį naudojant McKeano metodus. Šie metodai remiasi šiluminio branduolio bei jo pėdsako teorija.

Finansavimo šaltinis. Projektas finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis pagal priemonės Nr. 09.3.3-LMT-K-712 „Mokslininkų, kitų tyrėjų, studentų mokslinės kompetencijos ugdymas per praktinę mokslinę veiklą“ veiklą „Stažuočių po doktorantūros studijų skatinimas”.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos