Sidebar

Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultetas (VU MIF) nusprendė pažvelgti į legendines asmenybes iš naujo ir įkvėpė gyvybės dviejų svarbių XX amžiaus figūrų – istorinio Universiteto rektoriaus ir matematiko prof. Jono Kubiliaus bei žymaus menininko prof. Felikso Daukanto – dialogui. Jų draugystė įamžinta išskirtinėje kolekcijoje „VU legendos“, kurioje atgimsta prof. F. Daukanto sukurtas prof. J. Kubiliaus šaržas.

pro Rbwiq0KH

Ugniaus Bagdonavičiaus nuotrauka

„Nutarėme prakalbinti istoriją ir priminti visuomenei apie išskirtinę matematiko prof. Jono Kubiliaus asmenybę. Šaržo perkėlimas į šiuolaikinę kolekciją tapo mūsų būdu įdomiai ir kūrybiškai perkelti XX a. istoriją į XXI amžių“, – teigia VU MIF Rinkodaros ir komunikacijos komandos vadovė Miglė Pašnikovičė.

Iniciatyva ne tik atgaivina istorinius veidus, bet ir primena, kad mokslo, meno ir istorijos derinys gali būti modernus, įkvepiantis ir stilingas. F. Daukanto dukra Gabrielė Naprušienė džiaugiasi, kad jos tėvo kūryba gyvuoja naujame pavidale: „Labai svarbu priminti ir žinoti mūsų praeities herojus.“

Didžiausias VU alumnų festivalis kviečia sugrįžti

„Alumnai – mūsų „amžinieji studentai“. Mums labai svarbu išsaugoti prasmingą santykį su absolventais ir suteikti jiems nuolatinio grįžimo galimybę. O rugsėjo 28 d. kviečiame į Alumnų festivalį – diskusijos ir neformalus bendravimas apie tai, kaip galime kartu kurti Universitetą“, – teigia VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas.

Išskirtiniai kūriniai su istorinio rektoriaus šaržu – tai unikali fakulteto dovana. Džemperius, maišelius ir užrašines pirmieji turės galimybę gauti tie, kurie apsilankys VU alumnų festivalyje jau šį šeštadienį, rugsėjo 28 d.

pro Rbwiq0KH

Ugniaus Bagdonavičiaus nuotrauka

Pasak VU Ryšių su alumnais koordinatorės ir festivalio įkvėpėjos Julijos Jarutytės, alumnai – neatsiejama ir be galo svarbi VU bendruomenės dalis: „Nesvarbu, ar Universitetą baigėte prieš kelis dešimtmečius, ar šiemet, visų Jūsų lauksime VU Didžiajame kieme, kur prasidėjo ir baigėsi daugelio iš mūsų studijų kelionė. Šis festivalis – tai unikali galimybė atnaujinti ryšius, praplėsti pažinčių ratą, susitikti su seniai matytais bendrakursiais, dėstytojais ar kolegomis ir pasimėgauti įvairiomis veiklomis VU senajame ansamblyje.“

Rugsėjo 28 d. VU rengia didžiausią alumnams skirtą festivalį, kuris kviečia visus buvusius studentus sugrįžti į Alma Mater. Renginys vyks VU centriniuose rūmuose ir siūlo platų veiklų spektrą: įtraukiančias diskusijas, ekskursijas po Universitetą, susitikimus su iškiliais VU profesoriais ir įvairių sričių ekspertais.

Festivalio metu vyks atidarymo diskusija „Ar valstybė stovi ant Universiteto pamatų?“, kurioje dalyvaus VU rektorius prof. R. Petrauskas, LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė–Budrienė, visuomenininkas Andrius Tapinas ir leidyklos „Tyto alba“ savininkė Lolita Varanavičienė. Diskusiją moderuos žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

Festivalyje laukiami visi VU alumnai, kurie nori atnaujinti ryšius, pasidalinti savo patirtimi ir toliau prisidėti prie universiteto bendruomenės kūrimo. Vakarą vainikuos grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ bei VU Kultūros centro ansamblių pasirodymai.

Tai – unikali proga sugrįžti į pažįstamas erdves ir pasidalinti ne tik akademinėmis, bet ir asmeninėmis patirtimis. Festivalis vyks rugsėjo 28 d. nuo 14.00 iki 22.00 val. VU centriniuose rūmuose (Universiteto g. 3, Vilniuje).

Daugiau informacijos ir registracija


pro Rbwiq0KH

Ugniaus Bagdonavičiaus nuotrauka