Sidebar

2022 07 28 MA Greta Kasparaityte

Greta Kasparaitytė

Kompiuterinis modeliavimas, Matematikos ir informatikos fakultetas

„Universitetas suteikia galimybę mokytis ištęstiniu būdu pagal individualų planą, kas man labai padėjo derinti studijas ir darbą“

 

Kas paskatino rinktis magistrantūros studijas VU?

Bakalauro studijų metu man patiko būti VU MIF bendruomenės dalimi, tad didelio klausimo nekilo, kai svarsčiau apie stojimą į magistrantūros studijas. Galbūt tai ir buvo savotiškas sprendimas tęsti studijas būtent VU.

Kai baigei bakalauro studijas, ar iš karto žinojai, kad nori studijuoti magistrantūroje? Kas motyvavo tęsti studijas?

Kad stosiu į magistrantūrą, nusprendžiau tik tuomet, kai atslūgo visas savotiškas stresas po bakalauro baigiamojo darbo gynimo ir pandemijos nežinomybės. Galbūt sprendimą stoti toliau priėmiau todėl, kad žinojau, jog ir toliau noriu mokytis ir sužinoti kažką naujo.

Kodėl verta studijuoti MA?

Kodėl verta, turbūt kiekvienas supranta skirtingai. Vieniems tai galimybė kilti karjeros laiptais darbovietėje, kitiems – tobulėjimas, gebėjimų bei žinių kaupimas. Man magistrantūros studijos duoda naujų žinių, kurias galiu pritaikyti praktiškai.

Kokias savo savybes ar įgūdžius padėjo atrasti / patobulinti MA studijos?

Laiko planavimo. Bakalauro studijų metu laiką planuodavau kitaip – turėjau studijas ir kitas veiklas, bet laiko planavimas buvo lengvesnis. Magistrantūroje reikia planuoti darbą, studijas bei poilsį, be kurio negalėtum produktyviai dirbti ir mokytis.

Ką rekomenduotumei žmogui, kuris dvejoja: rinktis ar nesirinkti magistrantūrą? Ir ką būtumei norėjusi išgirsti pati, kas padėtų apsispręsti studijuoti?

Aš manau, kad jei jau iškilo klausimas, „ar stoti“, ir visos galimybės leidžia, tai drąsiai stoti.Prieš stodama, aš pasidomėjau VU MIF studijų programomis, jų tinkleliais. Jei vis dar kyla klausimų, visuomet galima kreiptis į prieš tai studijavusius studentus, studijų skyrių.

Ar pavyksta studijas suderinti su darbu? Ar magistro diplomas leidžia jaustis pranašesniam darbo rinkoje?

Ar pavyksta? Man taip. Kiekvienas mes galime pasirinkti, kaip norim mokytis. Aš nusprendžiau, jog galiu mokytis šiek tiek ilgiau, nei yra numatyta studijų plane. Universitetas / fakultetas suteikia galimybę mokytis ištęstiniu būdu pagal individualų planą, kas man labai padėjo derinant studijas ir darbą. Ar leidžia jaustis pranašesniam? Man pranašumo neteko jausti, bet tai, ką išmokau, tikrai galiu pritaikyti ir darbe.

Kaip darbdavys žiūri į pasirinkimą studijuoti magistrantūroje?

Papildomų žinių siekimas visuomet sveikintinas, tad man labai pasisekė, nes darbdavys į tai atsižvelgia ir lanksčiai žiūri į situacijas, jei pritrūksta laiko.

2022-07-29

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos