Sidebar

Aukso medalį Jungtinėje Karalystėje vykusioje Tarptautinėje matematikos olimpiadoje iškovojo Vilniaus licėjaus abiturientas Paulius Aleknavičius, kurį ruošė matematikos mokytojas Benas Budvytis. Toliau vaikino planuose – studijos JAV Masačusetso technologijų institute.

res 1

 

Kaip primena VU Matematikos ir informatikos fakulteto mokslininkas prof. habil. dr. Artūras Dubickas, tai tik antras kartas, kai Lietuvos atstovas laimi tokioje olimpiadoje. Anksčiau tai buvo pavykę padaryti tik vienam Lietuvos atstovui – Kęstučiui Česnavičiui. „Tai įvyko dar 2007 metais Vietname, kai man teko patį pirmą kartą vadovauti Lietuvos komandai. Paulius Aleknavičius tapo pirmuoju Lietuvos atstovu, kuriam IMO pavyko laimėti net 4 medalius: be šių metų aukso jis yra laimėjęs du sidabro medalius (2023 ir 2022 m.) bei vieną bronzos (2021 m.). Olimpiadoje jis surinko net 34 taškus iš 42 galimų, kas taip pat yra rekordinis pasiekimas Lietuvai“, – pasakoja mokslininkas.

Gerus rezultatus pavyko pasiekti ir kitiems olimpiadoje dalyvavusiems moksleiviams. Bronzos medalį pelnė Vilniaus jėzuitų gimnazijos mokinė Rugilė Dzindzalietaitė, kuri yra jauniausia kada nors pasaulinėje olimpiadoje medalį pelniusi Lietuvos atstovė. Aštuntokę olimpiadoms rengia matematikos mokytoja Zina Šiaulienė ir mergaitės tėtis – matematikas Dainius Dzindzalieta.

Dešimtokas Augustas Kurlavičius taip pat į Lietuvą parveš bronzos medalį, jį ruošė mokytojas Alvydas Beinakaraitis. Vilniaus licėjaus mokiniai Jovilė Navickaitė (mokytojas B. Budvytis) ir Laurynas Truskauskas (mokytojai B. Budvytis ir Eduardas Juška) gavo pagyrimo raštus.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos