Sidebar

Birželio 25 d. užgesus Joninių laužams, Šv. Jonų bažnyčioje aidėjo VU Matematikos ir informatikos fakulteto absolventų juokas – vyko iškilminga diplomų įteikimo ceremonija. Absolventams išdalinti bakalauro, magistro ir daktaro diplomai. Ceremonijos metu taip pat įteikta J. Kubiliaus stipendija.

res 1

MIF diplomų įteikimo akimirka. Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr.

Susirinkusiems absolventams, VU organizacijos vystymo ir bendruomenės reikalų prorektorė prof. Vilmantė Pakalniškienė linkėjo nepamiršti, kad viskas jų rankose, ragino drąsiai ginti savo mintis ir vertybes. Prorektorė juokavo, kad pasibaigus ceremonijai, studentai veikiausiai neatsimins nieko, ką kalbėjo svečiai, tačiau ji buvo tikra: „Po šios ceremonijos tikrai atsiminsite emociją“.

„Studijų laikotarpis buvo pilnas iššūkių, kuriuos įveikėte sėkmingai“, – į absolventus kreipėsi VU MIF dekanas Paulius Drungilas. Dekanas buvo įsitikinęs – studijos MIF lavina mąstymą, gebėjimą atskirti svarbius dalykus nuo antraeilių.
Fakulteto socialinis partneris Albertas Šermokas teigė, kad MIF studentai – laukiami darbdavių, linkėjo absolventams nepaskęsti rutinoje ir išlikti gyvybingiems. Docentas Viktor Skorniakov džiaugėsi absolventų pasiekimais: „Visi kartu ilgai ir sunkiai dirbome, kad jūs atsiimtimėte šį diplomą“. V. Skorniakov priminė, kad mokymasis nesibaigs už universiteto durų ir vylėsi, kad studijų metu įgytos žinios absolventams pravers ateityje.

Studentų atstovės dėkojo dėstytojams, leidusiems tobulėti, skyrė pagyrimus Studijų skyriui, Studentų atstovybei. Absolventė Anastasija Volkova priminė kad reikia padėkoti ne tik kitiems, bet ir sau.

Susirinkusiųjų nuotaiką palaikė styginių kvarteto „Archi Quartett“ ir solistės Vismantės Benkunskienės pasirodymai.

Šiais metais Informatikos magistrantūrą baigė 5 studentai, iš kurių 1 Cum Laude (CL) diplomu. Matematikos – 4, iš kurių 1 Cum Laude. Programų sistemų studijas baigė 8 magistrantai (2 CL), o Modeliavimo ir duomenų analizė magistrą, Duomenų mokslo šaką – 1 studentas.

Bakalauro diplomai buvo įteikti 84-iems Programų sistemų studentams, iš kurių 7 gavo Cum Laude diplomą. Informatikos diplomai įteikti 35-iems studentams (4 CL). Bioinformatikos studijas baigė 9 bakalaurantai, iš kurių 1 Cum Laude. Duomenų mokslo studijas baigė 30 studentų, iš jų 4 Magna Cum Laude diplomu (MCL). Ekonometrijos bakalaurą baigė 12 studentų (1 CL ir 1 MCL)). Finansų ir draudimo matematiką baigė 33 bakalaurantai (3 CL), Informacinių sistemų inžineriją – 38 iš kurių 3 Cum Laude ir 1 Magna Cum Laude. Matematikos ir matematikos taikymų diplomus atsiėmė 28 studentai (3 CL).

Diplomų įteikimo ceremonijos metu netrūko džiugių akimirkų: technologijos mokslų daktaro diplomą atsiėmė Povilas Gudžius, o J. Kubiliaus stipendija įteikta Informacinių technologijų studentui Tomui Petruokai.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos