Sidebar

„Mūsų tikslas buvo, kad Lietuvos informatikos ugdymas, ypač moksliniai darbai, būtų matomi pasaulyje“, – sako Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto (VU MIF) mokslininkė prof. Valentina Dagienė. Jos redaguojamas ir VU MIF Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų instituto leidžiamas žurnalas „Informatics in Education“ pateko į „Clarivate“ „Web of Science / Journal Citation Reports“ pirmąjį kvartilį (Q1).

res 1

Prof. Valentina Dagienė. VU nuotr. 

„Praėjo dvidešimt dveji metai nuo tada, kai buvo išleistas pirmasis žurnalo „Informatics in Education“ numeris. Tuomet mes numatėme, kokie iššūkiai laukia įsitvirtinant konkurencingoje srityje. Šiandien mūsų didelę pažangą ir įsitvirtinimą patvirtina įspūdingi „Impact Factor“ ir „CiteScore“ reitingai. Visa tai nebūtų įmanoma be mūsų redakcinės kolegijos narių, uoliai dirbančių recenzentų, talentingų autorių – visos atsidavusios komandos kryptingo darbo“, – sako vyriausioji „Informatics in Education“ žurnalo redaktorė prof. V. Dagienė.

Ypač paminėtinas didelis MIF Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų instituto darbuotojų – „Informastics in Education“ bendraredaktorės prof. Olgos Kurasovos, žurnalo atsakingosios redaktorės dr. Gabrielės Stupurienės ir techninės redaktorės Tatjanos Golobovskajos – indėlis.

Pirmasis „Informatics in Education“ tomas prof. V. Dagienės buvo parengtas 2002 m. „Norėjosi, kad Lietuvos informatikos ugdymas, ypač moksliniai darbai, būtų matomi pasaulyje. Užsibrėždavau tikslą ir siekdavau įgyvendinti – tiesiog dirbau, inicijavau įvairias veiklas, stengiausi mokytis iš įvairių šalių informatikos mokslo grupių. Gimė idėja – reikia mums tarptautinio žurnalo. Geras pavyzdys buvo įsteigtas „Informatica“ žurnalas. Stebėjau, kalbėjausi, ypač gerų patarimų sulaukiau iš akademiko Jono Mockaus, ieškojau bendraminčių užsienyje”, – apie žurnalo atsiradimą pasakoja jo vyriausioji redaktorė prof. V. Dagienė.

Didžiausia mokslininkės sėkmės paslaptis – kantrybė, užsidegimas, tikslo siekimas ir labai didelis noras matyti savo šalies mokslininkus tarp geriausiųjų pasaulyje. Prof. V. Dagienė džiaugiasi, kad ant „Informatics in Education“ pagrindinio viršelio puikuojasi VU logotipas: „Aš esu šio universiteto dalis, tad galiu universiteto vardu didžiuotis, kad gebame burti mokslininkų tinklus, įsteigti ir išauginti prestižinius žurnalus.“ Pasak „Informatics in Education“ vyriausiosios redaktorės, žurnalas nėra tik straipsnių rinkinys, išleidžiamas kelis kartus per metus. Svarbiausia jo misija – vieningas entuziastingų mokslininkų ir ekspertų tinklas. „Informatics in Education“ redkolegiją sudaro daugiau kaip 30 šalių mokslininkai, patarėjų ir jaunųjų tyrėjų grupės.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos