Sidebar

Italo Emanuelio Galati studijų kelias prasidėjo Milane, Šventosios Širdies katalikiškame universitete, kur jis baigė bankininkystės, draudimo ir finansų ekonomikos bakalauro studijas. Magistrantūros studijų metu laimėjo „Erasmus“ stipendiją studijuoti Lietuvoje, o kitą – Brazilijoje, bet likimas jį atvedė dalinių studijų į Vilniaus universiteto (VU) Matematikos ir informatikos fakultetą.

res 1

Emanuelis Galati. Asmeninio archyvo nuotr.

Iki „Erasmus“ mainų jis mažai ką žinojo apie Lietuvą, tačiau apie VU jau buvo girdėjęs ir skaitęs dar studijuodamas Milane, todėl jam buvo labai smalsu, koks iš tiesų yra studentiškas gyvenimas Vilniuje ir koks yra pats istorinis universitetas. Pirmasis įspūdis buvo puikus.

„Vilnius – nuostabus, ypač man patiko oras. Atvykus iš Pietų Italijos (Apulijos), kur yra daug karščiau, 15–20 laipsnių oras rugpjūtį puikiai tiko. Pats miestas man pasirodė gražus ir pilnas gyvybės“, – pasakoja vaikinas.

Emanueliui patiko ir universitetas, ypač praktinės finansų ir draudimo matematikos studijos. Atvykęs pusmečiui, vaikinas užsiliko VU ilgiau – magistrantūrą jis planuoja baigti būtent čia ir universiteto Milane diplomą iškeisti į VU diplomą.

„Studijų praktiškumas Lietuvoje mane sužavėjo. Italijoje daugiau dėmesio buvo skiriama teoriniams, o ne praktiniams dalykams. Dinamiški VU dėstytojų mokymo metodai ir visos magistrantūros studijos anglų kalba suteikia turtingesnę, įtraukesnio mokymosi patirtį nei mano ankstesnės studijos Italijoje“, – mokymosi patirtis lygina Emanuelis.

Jis sako, kad VU ir pats miestas jam tapo svarbia vieta, kur jis užmezgė ilgalaikes draugystes, įsitraukė į bendruomenę ir pasinėrė į gyvą akademinį bei miesto gyvenimą.

„Laisvalaikiu turėjau tris pagrindinius pomėgius: keliauti, lankytis technomuzikos vakarėliuose (kurie Vilniuje yra tokie pat fantastiški kaip Berlyne) ir dalyvauti sportinėje veikloje. Šie pomėgiai man padėjo sutikti daug įdomių žmonių, su kuriais bendrauju iki šiol“, – pasakoja studentas.

Paklaustas, ką planuoja veikti baigęs magistrantūros studijas, jis sakosi dar iki galo neapsisprendęs. „Kas bus toliau po studijų, vis dar svarstau. Galbūt Vilnius taps mano nuolatiniais namais, o gal leisiuosi į naują tarptautinį nuotykį. Ateitis – atvira“, – šypsosi Emanuelis.

 

 

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos