Sidebar

Jaunieji mokslininkai atlieka labai svarbų vaidmenį tiek mokslo pasaulyje, tiek jo viešinime. Jų kuriamos inovacijos ir gebėjimas kurti suprantamas mokslo komunikacijos priemones bei dalyvauti švietimo veikloje padeda sumažinti atotrūkį tarp mokslo bendruomenės ir visuomenės. Siekiant skatinti jų motyvaciją, mokslininkams skiriami paskatinimai. Vienas iš jų – INFOBALT asociacijos stipendija – skirta Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto (VU MIF) Informacinių sistemų inžinerijos studijų programos trečiakursiui Oskarui Klimašauskui.

res 1

Oskaras Klimašauskas

VU MIF studentas įvertintas už darbą „Dirbtiniu intelektu grindžiamas vairavimo maršruto skaičiavimas“. Jo darbo vadovas – prof. Gintautas Dzemyda. Būdamas dar tik trečiakursiu, O. Klimašauskas darbuojasi VU MIF Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų institute. Pasak jo, įsijungimas į instituto kolektyvą paskatino ne tik vykdyti mokslinius tyrimus dirbtinio intelekto tematikoje, bet ir viešinti tyrimų rezultatus mokslinėse konferencijose. Tai jau antroji jo konferencija. Pirmoji, kurioje jis dalyvavo, buvo „Lietuvos magistrantų informatikos ir IT tyrimai“, kuri taip pat vyko Lietuvos mokslų akademijoje. Čia net buvo publikuotas pirmasis studento mokslinis straipsnis.

 

res 1

Akimirka po baigiamojo posėdžio

Gegužės 14 d. Lietuvos mokslų akademijoje (LMA) vyko 12-oji jaunųjų mokslininkų konferencija „Fizinių ir technologijos mokslų tarpdalykiniai tyrimai“. Ją organizavo LMA Jaunosios akademijos kartu su Matematikos, fizikos ir chemijos mokslų bei Technikos mokslų skyriais asociacija INFOBALT, pagrindiniai rėmėjai – įmonių grupė „Novian“ bei Visorių informacinių technologijų parkas (VITP). Svarbiausi šios konferencijos tikslai: susipažinti su jaunųjų mokslininkų atliekamais tyrimais matematikos, fizikos, biochemijos, chemijos, astronomijos, kosmoso, gynybos ir kvantinių technologijų, elektronikos, informatikos, mechanikos, energetikos, medžiagotyros, statybos inžinerijos mokslų ir jų sandūrų srityse, apžvelgti jaunųjų mokslininkų mokslinių interesų problematiką.

O. Klimašauskas buvo vienas iš jaunųjų mokslininkų konferencijos „Fizinių ir technologijos mokslų tarpdalykiniai tyrimai“ dalyvių ir jo darbas įvertintas itin gerai. Geriausių darbų autoriams paskirtos INFOBALT asociacijos ir Visorių informacinių technologijų parko stipendijos buvo įteiktos gegužės 29 d. Mokslų akademijoje vykusiame iškilmingame renginyje.

 

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos