Sidebar

Artėjant mokslo metų pabaigai, kviečiame Vilniaus universiteto (VU) absolventus atsisakyti mantijų ir pasipuošti simbolinėmis VU studentiškomis kepurėlėmis. Šis žingsnis leis ne tik pabrėžti VU bendruomenės išskirtinumą, bet ir sustiprinti universiteto autentiškumą, tradicijas bei vertybes.

res 1

„Kiekvienas studentas ir kiekviena studentė yra VU istorijos dalis, taip pat kaip ir studentiškos kepurėlės. Pasipuošdami (-os) jomis, mes ne tik išreiškiame pagarbą praeičiai, išlaikome tradicijas, bet ir kuriame išskirtinį ryšį su savo Alma Mater“, – sakė VU Studentų atstovybės prezidentė Klėja Merčaitytė.

Studentiškos kepurėles atsirado dėl VU jėzuitų įtakos. XVI a. jėzuitai, įkūrę VU, įvedė tam tikrus akademinius simbolius ir drabužius, kurie reprezentavo universiteto dvasią ir vertybes. Kepurėlės simbolizavo studentų priklausomybę akademinei bendruomenei, jų siekius ir atsidavimą mokslui. Būtent šis paveldas ir paskatino VU atnaujinti šią tradiciją.

Nors kasdien universitete kepurėlių nešiojimo tradicijos neturime, mokslo metų pabaigos ir pradžios šventės – puiki proga atnaujinti senąsias tradicijas. Studentiškos kepurėlės nešiojimas parodys jūsų priklausomybę VU bendruomenei ir atsidavimą jos vertybėms. Be to, esant šiltiems vasariškiems orams, šis akcentas yra kur kas patogesnis ir praktiškas pasirinkimas

VU atributikos galima įsigyti internetinėje parduotuvėje ir VU atributikos fizinėje parduotuvėje Šv. Jono g. 12, Vilnius (įėjimas iš Pilies g.).

Kviečiame visus VU absolventus dalyvauti puoselėjant šią gražią tradiciją!

 

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos