Sidebar

Birželio 1 d. prasidėjo pagrindinis studentų priėmimas į aukštąsias mokyklas, kviečiantis abiturientus rinktis pirmosios pakopos studijas. Šiemet Vilniaus universitetas (VU) į būsimus studentus kreipiasi su šūkiu – VIETA UŽAUGTI ir siūlo daugiau nei 140 studijų programų trijuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose.

res 1

VU MIF studentė ir dėstytojas, J. Auškelio nuotr.

Žodžių VIETA UŽAUGTI kombinacija pasirinkta neatsitiktinai. Ji atskleidžia kaip ir kokiose srityse universitetas keis jauno žmogaus gyvenimą – nuo karjeros perspektyvų, prasmingo laisvalaikio, pažinimo iki valstybės ateities kūrimo ir atvirumo pasauliui.

Individualiųjų studijų galimybė

VU 2023 m. įstojusiems bakalauro ar vientisųjų studijų studentams suteikia galimybę ne tik studijuoti pagrindinę studijų programą, į kurią jie įstojo, bet ir savarankiškai pasirinkti dalį studijuojamų dalykų.

Nuo antrojo semestro VU studentai gali savarankiškai pasirinkti dalį studijuojamų dalykų ir taip susidėlioti individualiąją studijų programą. Rinktis studijuojamus dalykus galima tiek savo fakultete, tiek kituose akademiniuose padaliniuose.

 

res 1

VU MIF studentai, J. Auškelio nuotr.

VU siekia gerinti aukštojo mokslo prieinamumą visiems

VU bendruomenei itin svarbu mažinti socialinę atskirtį, todėl jau ne vienerius metus bandoma skatinti moksleivius iš socialiai pažeidžiamų šeimų siekti aukštojo mokslo. Vienas iš būdų –kvietimas rinktis studijas lyderiaujančiame Lietuvos universitete ir pretenduoti į specialią 450-mečio stipendiją. Gabūs, bet finansinių resursų stokojantys abiturientai turės galimybę pasinaudoti šia 3000 eurų dydžio stipendija – tokios bus įteiktos bent 100 būsimų studentų.

2024 m. specialiosios 450-mečio stipendijos buvo įteiktos 116 studentų.

Į 3000 eurų dydžio stipendijas gali pretenduoti stojantieji, kurių šeimos mėnesinių pajamų vidurkis per paskutinius 3 mėnesius vienam asmeniui buvo ne daugiau nei 500 eurų. Taip pat svarbu, kad jie nebūtų anksčiau įgiję bakalauro ar magistro kvalifikacinio laipsnio ir ar gavę VU gimtadienio stipendijos, o pirmosios pakopos ir vientisųjų studijų prašyme pirmu numeriu rinktųsi studijas VU.

300 eurų dydžio stipendijos mokamos 10 mėnesių. Informacija stojantiesiems apie 450-mečio stipendiją pateikiama čia.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos