Sidebar

Naujausiame pasaulinio startuolių ekosistemų indekse Vilnius tapo geriausiu Europos Sąjungos (ES) miestu kibernetinio saugumo industrijai. „Pasiekti tokių rodiklių sunku, bet išlaikyti juos bus dar sunkiau, jei toks indeksas taptų referentiniu ir kitos šalys pradėtų juo vadovautis“, – sako Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto (VU MIF) dėstytojas doc. Linas Bukauskas.

res 1

Vilnius. Justino Auškelio nuotr.

Inovacijų agentūra skelbia, kad Lietuva „StartupBlink“ indekse užėmė 16 vietą pasaulyje, Vilnius pakilo į 71 vietą. Lietuva viena vieta pakilo Europoje – į 10 vietą, o ES užėmė 8 vietą, aplenkdama Airiją.

Vilnius išsiskyrė ne tik kibernetinio saugumo, bet medicininių technologijų sektoriuje, užimdamas 2 vietą tarp ES miestų, savo ruožtu Kaunas – trečiąją. Doc. L. Bukausko teigimu, Vilniui lyderystę gali būti sunku išlaikyti, tačiau įmanoma.

„Turint tinkamus sprendimus inovacijų skatinimui, kai inovacijos perkeliamos iš universitetuose kuriamų produktų arba kūrybingi ir savo sritį išmanantys asmenys pasirinks Lietuvą kurti inovacijoms – tai bus žingsnis, išlaikantis tą lyderystę. Ką toks pasiekimas reiškia mums? Kol kas tai yra pati geriausia reklama ne tik Vilniui ir Kaunui, bet ir visai Lietuvai, kuri demonstruoja brandą“, – sako VU MIF docentas.

res 1

L. Bukauskas. Justino Auškelio nuotr.

Pasak jo, šis pasiekimas taip pat gali suteikti daugiau galimybių studentams išreikšti kūrybiškumą ir platesnes karjeros galimybes keičiant profesiją.

„Vis dėlto verta akcentuoti, kad kibernetinio saugumo sėkmė labai priklauso nuo informacinių technologijų ir informatikos studijų kokybės ir studentų brandos. Šis rodiklis rodo ne dabartinių studentų lygį, o tų, kurie baigė jau anksčiau. Kitaip tariant, šis sėkmingas rodiklis yra dėl mūsų alumnų didelio įdirbio ir kokybiško požiūrio į projektų įgyvendinimą“, – komentuoja L. Bukauskas.

Vilniaus universitetas siūlo įvairių programų matematikos ir informatikos bei kibernetinio saugumo srityse siekiantiems tobulėti ar planuojantiems karjeros pokyčius pirmaujančiame Vilniuje bei Kaune.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos