Sidebar

Vilniaus universitetas (VU), kviesdamas šiemet susitikti didžiausiame populiariosios kultūros festivalyje „Comic Con Baltics“, žada atskleisti, kas bendro yra tarp mokslo, fantastikos ir animacijos. Gegužės 24–26 d. Vilniuje, „Litexpo“, vyksiančiame renginyje prisistatys keturi VU fakultetai: Istorijos, Matematikos ir informatikos, Filosofijos, Kauno.

res 1

VU Istorijos fakulteto atstovai renginio dalyvius pakvies į dirbtuves, kuriose bus galima susipažinti su ypatinga heraldine kalba ir susikurti savo asmeninį herbą. Heraldinės taisyklės egzistuoja ne tik realybėje, jų laikosi ir fantastikos kūrėjai: herbai ir jų simbolika yra neatskiriama epinės fantastikos klasikos „Žiedų valdovo“ Viduržemio, septynių „Sostų žaidimų“ karalysčių, naujai ekranizuotos „Kopos“ visatos ar gerai atpažįstamos „Hario Poterio“ sagos burtų ir kerėjimo mokyklos Hogvartso dalis. Herbo, kaip asmens, šeimos, organizacijos, miesto ar valstybės simbolio, istorija yra ne mažiau įtraukianti nei fantastikos kūriniai – apie tai VU stende pasakos Indianos Džounso personažas.

VU Matematikos ir informatikos fakultetas kvies į kateitį, kurioje lauks daug intelektualių, kūrybinių iššūkių ir užduočių. „Science pick-up lines“ konkurso dalyviai per minutę turės sugalvoti pick–up line su žodžiu, susijusiu su matematika, informatika ar gamtos mokslais. Visi norintieji taip pat bus kviečiami piešti VU Matematikos ir informatikos fakulteto simbolio katino Miciaus gentainius ir, žinoma, išbandyti jėgas sprendžiant matematikos užduotį. Tai – dalis veiklų, kurias šių metų „Comic Con“ lankytojams pasiūlys VU Matematikos ir informatikos fakulteto atstovai.

VU Filosofijos fakulteto Azijos ir transkultūrinių studijų instituto dėstytojai ir studentai kvies išbandyti kelias veiklas, susijusias su Azijos ir Artimųjų Rytų kultūromis. Visomis renginio dienomis Į VU stendą užsukusieji galės pamatyti, kaip jų vardai rašomi japonų, korėjiečių, kinų, arabų ar hindi rašmenimis. Penktadienio popietę bus demonstruojama ebru, turkiška tapyba ant vandens, vyks chna piešinių ant rankų dirbtuvės, o šeštadienio popietę bus galima degustuoti tikrą turkišką kavą.

Dar viena priežastis užsukti į VU stendą – kibernetinė stotelė, kurioje VU Kauno fakulteto informacijos sistemų ir kibernetinės saugos studijų programos studentai ir dėstytojai kartu su VU Matematikos ir informatikos fakulteto atstovais sudarys galimybę jauniesiems entuziastams pasitikrinti savo žinias. Čia bus galima išbandyti renginiui adaptuotą kibernetinių varžybų „Capture The Flag“ versiją.

VU atstovų pranešimai „Comic Con Baltics 2024“

Gegužės 24 d. 11.00–11.45 val. Salė 5.2. „Dirbtinis intelektas ir dronai“. Pranešėjas – Vytautas Valaitis.

Gegužės 24 d. 15.00–15.45 val. Salė 5.2. VU Istorijos fakulteto doktorantų, fantastikos mėgėjų Dovydo Skarolskio ir Rūtos Miškinytės diskusija „Jėzuitai Kopoje ir geopolitinė ezoterika: fantastinės literatūros ir istorijos paralelės“. Moderatorius – VU alumnas Paulius Ambrazevičius.

Gegužės 25 d. 15.00–15.45 val. Salė 5.2. „Kibernetinio saugumo pareigūnas – ateities herojus“. Pranešėjas – VU Kauno fakulteto dėstytojas Šarūnas Grigaliūnas.

Gegužės 26 d. 14.00–14.45 val. Salė 5.2. „Tolimieji siaubai: indų ir Pietų Azijos siaubo kultūra“. Pranešėjas – Deimantas Valančiūnas.

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos