Sidebar

Gegužės 22 d. Vilniaus universitete (VU) prasidės pirmasis priėmimo į magistrantūros studijų programas etapas, kuris tęsis iki liepos 2 d. Neretai stojantieji į magistrantūros studijas susiduria su vienokiomis ar kitokiomis abejonėmis. Ką tik pabaigusiems bakalauro studijas kyla dilema: gal iš karto pradėti dirbti, o gal tęsti magistrantūros studijas ir po to siekti geresnės karjeros? Jau ilgesnį laiką dirbantiems kyla klausimų, kuo jiems gali būti naudingos magistrantūros studijos.

res 1

 

VU iš visų universitetų Lietuvoje siūlo daugiausia magistrantūros studijų programų, o kai kurias iš jų yra galimybė studijuoti tik VU. Būsimieji magistrantai gali rinktis įvairias magistrantūros programas daugelyje sričių, pradedant humanitariniais mokslais ir baigiant gamtos bei technologijų mokslais. Tai leidžia studentams rasti būtent jiems tinkamą studijų programą, atitinkančią jų karjeros tikslus ir asmeninius poreikius. Šiemet stojantieji galės rinktis iš daugiau nei 140 magistrantūros studijų programų VU.

Dažnai stojantieji į magistrantūros studijas abejoja, ar jiems pavyks suderinti studijas, darbą ir asmeninį gyvenimą. Dauguma VU magistrantūros studijų vykdomos vakarais arba sesijiniu tvarkaraščiu, taip pat yra galimybė studijuoti nuotoliniu arba hibridiniu būdu. Dėl to studijas VU pasirinkę studentai gali lanksčiau pritaikyti studijų tvarkaraštį prie darbo ir asmeninio gyvenimo.

Siekiantiems tarptautinių patirčių VU siūlo galimybę išvažiuoti studijuoti į geriausiųjų šimtuke esančius pasaulio universitetus pagal dvišales ar „Erasmus+“ mainų programas. Be to, tarp gausybės magistrantūros studijų programų VU siūlo ir daugiau nei 20 studijų programų anglų kalba.

Tiek valstybės, tiek savomis lėšomis už studijas mokantys VU studentai gali teikti prašymus įvairių rūšių stipendijoms gauti. Be to, VU magistrantūros studentai gali pretenduoti į Europos universitetų aljanso „Arqus“ Talentų stipendiją. Pasirinkę magistrantūros studijas VU, absolventai gali pretenduoti į „Arqus“ stipendijos suteikiamą 1400 eurų per mėnesį išmoką, skirtą studento pragyvenimo išlaidoms padengti. Stipendija padengs ir stojimo įmoką bei stažuotę antrame „Arqus“ universitete partneryje. Stipendija bus skiriama bakalauro studijas kitoje aukštojoje mokykloje baigusiems ir magistrantūros studijas VU pasirinkusiems studentams.

Magistrantūros studijos VU ne tik padeda gilinti žinias savo srityje, bet ir suteikia puikias karjeros galimybes. Pagal žurnalo „Reitingai“ sudaromą nacionalinį švietimo ir aukštojo mokslo institucijų reitingą, VU yra geriausiai darbdavių vertinamas universitetas Lietuvoje. VU alumnai yra geriausiai vertinami tarp darbdavių – alumnų žinios ir gebėjimai labiausiai atitinka darbdavių poreikius, o jų gaunamas vidutinis metinis atlyginimas po studijų yra vienas didžiausių. Todėl VU alumnai yra vieni geidžiamiausių darbuotojų darbo rinkoje. Aukštųjų mokyklų studentų ir absolventų karjeros valdymo informacinės sistemos duomenimis, VU magistrai uždirba 30 proc. daugiau nei universiteto bakalauro laipsnį įgiję absolventai.

Abejojantiems dėl magistrantūros studijų ar jų krypties VU siūlo mentorystės veiklos programą, pagal kurią dėstytojai tampa būsimųjų magistrantų mentoriais. Dėstytojai mentoriai stojantiesiems ir studentams padeda pasirinkti profesinius siekius ir vertybes atitinkančias antrosios pakopos studijas, susiplanuoti ilgalaikius akademinius tikslus ir suprasti studijų programos logiką ir tikslą. Be to, studentai yra supažindinami su pasirinkto padalinio vykdoma moksline veikla.

VU mentorystės programos dalyviai su mentoriais gali susisiekti naudodamiesi mentorystės platforma. Dalyviams yra suteikiama galimybė pasirinkti patogią bendravimo formą – gyvus susitikimus, el. paštą, „Microsoft Teams“, skambučius ar kt. VU dėstytojus mentorius galite rasti mentorystės platformoje.

Prašymai studijuoti teikiami VU ISAS. Daugiau informacijos apie VU magistrantūros studijų programas rasite čia. Jei kiltų papildomų klausimų, kviečiame kreiptis į Studentų paslaugų ir karjeros skyrių el. paštu konsultavimas@vu.lt arba skambinti telefonu (8 5) 219 3144.