Sidebar

VU MIF Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų instituto mokslo darbuotoja dr. Anita Juškevičienė turėjo galimybę atstovauti Lietuvą Lisabonoje (Portugalija), Ordem dos Engenheiros rūmuose vykusiame CA19122 EUGAIN valdymo komiteto posėdyje bei baigiamojoje konferencijoje „Atverti duris pasauliui“. Balandžio 21 d. vykusiame renginyje dalyvavo net 40 šalių atstovai. Šio renginio metu buvo aptarta ir pristatyta EUGAIN 3,5 metų veikla, vyko interaktyvaus politinio poveikio planų kūrimo seminarai.

res 1

Anita Juškevičienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip pasakoja A. Juškevičienė, konferencijoje EUGAIN tinklas akademinei bendruomenei, politikos formuotojams, pramonės atstovams ir kitoms suinteresuotosioms šalims pateikė rekomendacijas ir gaires, kaip spręsti su lyčių pusiausvyra IT srityje susijusius uždavinius. Tarp jų – svarstymai, kaip pasiekti, kad daugiau merginų rinktųsi informatikos studijas ir su šia sritimi susijusią profesiją, kaip išlaikyti studentes ir užtikrinti, kad jos baigtų studijas ir pradėtų sėkmingą karjerą IT. Spręsta ir tai, kaip būtų galima paskatinti daugiau moterų, apgynusių daktaro ir podoktorantūros studijas, likti akademinėje karjeroje ir pretenduoti į profesoriaus pareigas informatikos katedrose. Taip pat galvoja apie būdus, kaip remti ir įkvėpti jaunas moteris jų karjeros kelyje ir padėti joms įveikti pagrindines kliūtis, trukdančias moterims siekti aukštų pareigų.

CA19122 EUGAIN (COST veikla) – tai tarpdisciplininis mokslinių tyrimų tinklas, subūręs tyrėjus ir novatorius 4 metus tyrinėti lyčių pusiausvyros informatikos srityje temą. Pagrindinis EUGAIN tikslas ir uždavinys – pagerinti lyčių pusiausvyrą informatikos srityje visais lygmenimis (nuo bakalauro ir magistrantūros studijų iki dalyvavimo bei vadovavimo akademinėje bendruomenėje ir pramonėje), sukuriant kolegų Europoje, kurie savo šalyse ir mokslinių tyrimų bendruomenėse pirmauja siekiant lyčių pusiausvyros informatikos srityje, tinklą.

Rekomendacijas ir gaires galima rasti EUGAIN tinklapyje: https://eugain.eu/results/deliverables/

Daugiau apie EUGAIN: https://eugain.eu/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos