Sidebar

Balandžio 12-ąją vykusi Lietuvos studentų programavimo olimpiada buvo itin sėkminga Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto (VU MIF) studentams. Lietuvos čempionu tapo Informatikos studijų programos ketvirtakursis Dominykas Marma.

res 1

VU MIF studentai su dr. V. Tumasoniu (viduryje)

Lietuvos studentų programavimo olimpiadą po metų pertraukos organizavo VILNIUS TECH universitetas. Ją sudarė du etapai. Pirmasis atrankos etapas vyko nuotoliniu būdu. Į finalą, kuris vyko kontaktiniu būdu, pateko keturiasdešimt stipriausių dalyvių ir varžėsi dėl 2000 eurų prizinio fondo.

Programavimo olimpiada – tai intelektualaus sporto turnyras, todėl kaip ir bet kuriame sporte, norint tobulinti įgūdžius, reikia nuolat treniruotis. Šiais metais joje dalyvavo VU, VILNIUS TECH, Kauno technologijos universiteto studentai bei geriausi šalies moksleiviai.

„Mes pasirodėme, sakyčiau, tiesiog puikiai“, – džiaugiasi VU MIF dėstytojas dr. Vladas Tumasonis. Be to, kad pirmąją vietą užėmė ir Lietuvos čempionu tapo Informatikos studijų programos ketvirtakursis Dominykas Marma, į pirmąjį penketą pateko keturi VU MIF atstovai. Pirmosios vietos laimėtojas apdovanotas aukso medaliu ir 400 eurų prizu. Bronzos medalį už 3-iąją vietą ir 200 eurų gavo VU MIF Informatikos ketvirtakursis Nojus Gudinavičius. Ketvirtą vietą užėmė VU MIF magistrantas Žygimantas Remeika, o penktąją – fakulteto antrakursis Joris Pevcevičius. Dr. V. Tumasonis pabrėžia, kad visi jie aktyvūs olimpiadininkai, Pasaulinės studentų olimpiados (ICPC) turnyrų dalyviai.

„Olimpiadoje gerai pasirodė ir mūsų debiutantai, programų sistemų pirmakursiai, Vytenis Kalinauskas, Aidas Jurelevičius ir Karolis Petrovskis“, – sako dr. V. Tumasonis.

Visi finalo rezultatai yra čia.

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos