Sidebar

Balandis – sveikatos sąmoningumo mėnuo. Bundant gamtai, dažnas iš mūsų daugiau laiko leidžiame gryname ore, lengviau prisiverčiame sportuoti, o maisto prekių krepšelyje atsiranda daugiau daržovių ir vaisių. Bet ar to pakanka, norint išvengti širdies ir kraujagyslių ligų? Kokį sportą ir kokią mitybą reikėtų rinktis? Kokie gydymo metodai šioje srityje pažangiausi ir patikimiausi? Kaip prie širdies ligų sprendimo prisideda matematika?

res 1

Siekdami „Inovacijų klubo“ narius supažindinti su širdies ir kraujagyslių ligų gydymo ir prevencijos metodais, kviečiame į diskusiją „Mokslo sprendimai 360°. Širdies ir kraujagyslių ligos: nuo prevencijos iki intervencijos“. Renginyje Vilniaus universiteto (VU) Matematikos ir informatikos fakulteto Taikomosios matematikos instituto profesorius Konstantinas Pileckas pristatys, kaip matematika padeda gydyti širdies ligas. VU Medicinos fakulteto Klinikinės medicinos instituto mokslininkas dr. Rokas Šerpytis papasakos apie vykdomus širdies ir kraujagyslių ligų tyrimus. VU Medicinos fakulteto Klinikinės medicinos instituto mokslininkė Jūratė Zupkauskienė supažindins su prevencinėmis priemonėmis reabilitologijos srityje, skirtomis širdies ir kraujagyslių ligoms.

Diskusija vyks balandžio 26 d. 14.00 val. MS „Teams“ platformoje. Registruotis galite čia. Prisijungimo į renginį nuoroda bus atsiųsta jūsų nurodytu el. paštu likus dienai iki renginio.

Inovacijų klubas siekia praverti VU mokslininkų laboratorijų duris ne tik verslo įmonėms, bet ir visiems besidomintiems inovacijomis ir mokslo atradimais. Visus, kurie nespėjo pasiklausyti ankstesnių „Mokslo sprendimai 360°“ ciklo diskusijų, kviečiame žiūrėti vaizdo įrašus VU „Youtube“ kanale.

Daugiau informacijos apie planuojamus Inovacijų klubo renginius ir VU mokslo ir inovacijų naujienas – „Innovations@VU“ naujienlaiškyje.

res 1

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos