Sidebar

„Pirmas žingsnis sėkmės link yra olimpiados, antrasis – studijos Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultete (VU MIF)“, – sveikindamas susirinkusius Vilniaus miesto olimpiadų laimėtojus sakė VU MIF prof. Jonas Šiaulys.

res1

Doc. dr. Jono Jankausko nuotr.

Jau daugiau nei dešimtmetį VU MIF turi tradiciją – π dienos proga į fakultetą suburti ir pagerbti olimpiadininkus. Šių metų kovo 14 d. apdovanoti 72-osios Lietuvos mokinių (9-12 kl.) matematikos olimpiados Vilniaus miesto etapo ir 35-osios Lietuvos mokinių (8-12 kl.) informatikos olimpiados Vilniaus miesto etapo laimėtojai. Į fakultetą susirinkusius moksleivius ir mokytojus VU MIF atstovai pagerbė ne tik padėkos raštais ir dovanomis, bet ir įdomiomis veiklomis.

res1

Doc. dr. Jono Jankausko nuotr.

Mokytojai turėjo galimybė išgirti doc. dr. Lino Petkevičiaus paskaitą „Trumpai apie dirbtinį intelektą“, o moksleiviai sprendė neįprastus uždavinius. „Su gabiausiais Vilniaus moksleiviais buvo sprendžiamos įdomiosios matematikos užduotys, kurias jie įveikė itin greitai. Jaunosios kartos talentas sužavėjo visus susirinkusius matematikus“, – po renginio pasakojo VU MIF dėstytojas dr. Vytenis Šumskas, kuris ir parengė užduotis.

Renginyje dalyvavęs Vilniaus miesto savivaldybės Bendrojo ugdymo skyriaus vyriausiasis specialistas Marius Labanauskas, sakydamas sveikinimo kalbą, akcentavo, kad į renginį susirinkę gabūs moksleiviai – matematikos ateitis.

res1

Doc. dr. Jono Jankausko nuotr.

Renginio dalyvius taip pat sveikino Jaunimo reikalų ir neformalaus užimtumo skyriaus patarėjas Artūras Sirajevas, muzikinį pasirodymą dovanojo Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijos moksleiviai Emilija, Rokas ir Augustas.

res1

Doc. dr. Jono Jankausko nuotr.

Olimpiadininkus savo sveikinimais pagerbė VU MIF dėstytojai prof. Jonas Šiaulys, doc. dr. Viktor Skorniakov, doc. dr. Linas Petkevičius, doc. dr. Edmundas Mazėtis, prof. Artūras Štikonas, doc. dr. Jonas Jankauskas.

Viena iš renginio organizatorių Zina Šiaulienė yra dėkinga rėmėjams – Vilniaus miesto savivaldybei, VU MIF Matematikos, Taikomosios matematikos ir Informatikos institutams ir „Danske Bank“, Vilniaus miesto matematikos ir informatikos metodiniams būreliams – už tai, kad jų dėka moksleiviai sulaukia ne tik dėmesio, bet ir supranta savo vertę, yra deramai pagerbiami.

2024-03-21

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos