Sidebar

Visų pakopų VU Matematikos ir infomatikos fakulteto studentai, kurie domisi matematika ir jos taikymais, ieško baigiamojo darbo temos ar nori plėsti savo akiratį matematikoje, kviečiami atvykti į tikimybių teorijos seminarą. Seminare bus kalbama apie atsitiktinius procesus (Vynerio procesą, trupmeninį Brauno judesį), jų naudojimą finansuose, medicinoje, biologijoje ir fizikoje.

 

res1

Asociatyvi nuotr.

Paklaustas, kuo studentams gali būti naudingas dalyvavimas seminare, jo organizatorius, VU MIF dėstytojas asist. dr. Aidas Medžiūnas sako: „Dalyvavimas šiame seminare ne tik leis pagilinti matematinius įgūdžius, bet ir suteiks galimybę plėsti akiratį bei susipažinti su aktualiomis matematikos mokslo sritimis, kurios plačiai taikomos finansuose, medicinoje, fizikoje ir kituose moksluose“. Kaip teigia dėstytojas, matematikos besimokantis studentas yra universalus karys, galintis tiek užsiimti mokslu, tiek dirbti versle (finansai, IT, technologijos), tiek valstybiniame sektoriuje.

Seminare bus nagrinėjamos įdomios ir šiems laikams aktualioms temos. „Jei nagrinėtume akcijų kainų kitimą finansų rinkose, tai pastebėtume, kad šis kitimas yra gan chaotiškas stichinių procesų, netikėtumų ir atsitiktinių veiksnių rezultatas, kuris iš pirmo žvilgsnio neturi jokios aiškios vidinės logikos“, – sako A. Medžiūnas. Tačiau, anot Medžiūno, pritaikius atsitiktinius procesus šią logiką galima surasti, aprašyti ir net numatyti, kaip šios kainos keisis ateityje, taip įvertinant rizikas investuotojams bei kitiems rinkos dalyviams.

Nori apie šiuos procesus sužinoti daugiau? Tikimybių teorijos seminaras vyks kovo 20 d. (trečiadienis), 16 val., 103 aud., Naugarduko g. 24 (VU Matematikos ir informatikos fakultetas).

Kilus klausimams galite kreiptis į Aidą Medžiūną el. paštu aidas.medziunas@mif.vu.lt arba ateiti į 109B kab.

 

2024-03-08

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos