Sidebar

Studentai kviečiami teikti paraiškas stipendijų programai IRIS-HEP, kurios tikslas – skatinti pažangių mokslinių tyrimų programinės įrangos įgūdžių ugdymą, suteikiant galimybes bakalauro ir magistrantūros studijų studentams užmegzti ryšius su mentoriais didesnėje Aukštųjų energijų fizikos (HEP) ir skaičiavimo/duomenų mokslo bendruomenėje.

2024.02.05.studiju.mainai

„Užpildę paraiškas ir atrinkti Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto (VU MIF) studentai, kartu su CERN mentoriais, iki trijų mėnesių laikotarpiu vykdys pasirinktą projektą. Projekto vykdymo metu bus mokama stipendija, o pabaigoje bus suteikta galimybė vykti į CERN (Šveicarija) ir prisijungti prie projekto komandos laikinam ar nuolatiniam darbui,” – kuo ypatinga ši stažuotė paaiškina VU MIF dėstytojas doc. dr. Valdas Rapševičius.

Paraiškas galima teikti 2024 m. vasaros stipendijų programai. Jų laukiama iki 2024 m. kovo 11 d., pirmadienio (dienos pabaigos, bet kurioje laiko juostoje), bus svarstomos pirmumo tvarka, tačiau paraiškos bus priimamos iki 2024 m. kovo 25 d.

Kas turėtų teikti paraiškas stipendijų programai? Jeigu manote, kad esate pakankamai gerai įvaldę programavimo pagrindus ir norite šiuos įgūdžius tobulinti ir įgyti patirties dalyvaudami pažangiausiuose atvirojo kodo mokslinių tyrimų programinės įrangos projektuose, tuomet IRIS-HEP stipendininkų programa gali būti skirta jums. Fizikos žinios yra naudingos, bet nebūtinos.

Programos ir paraiškos puslapis yra pasiekiamas čia.

Dėl papildomos informacijos rašykite doc. Valdui Rapševičiui: valdas.rapsevicius@mif.vu.lt

 

2024-02-21

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos