Sidebar

Vilniaus universiteto (VU) Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų instituto (DMSTI) erdvės šią savaitę atrodo neįprastai ir labiau primena gydymo įstaigos erdves nei akademinės bendruomenės aplinką. Institute vyksta prancūzų TV serialo „Sargybiniai“ filmavimo darbai.

Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto superkompiuteris ir robotas Ąžuolas

Laimos Paliulionienės nuotr.

UAB „Baltijos filmų paslaugos“ kartu su prancūzų kompanija „Tetra Media Fiction“ dirba filmuodami didelio populiarumo Prancūzijoje sulaukusio serialo antro sezono scenas, kurios žiūrovus nukels į Rytų Ukrainą. Serialą režisuoja žinomas Prancūzijos režisierius Jean-Philippe Amar.

Prof. Povilas Treigys

Laimos Paliulionienės nuotr.

Filmavimai Matematikos ir informatikos fakulteto padalinyje, adresu Akademijos g. 4, vyksta nuo nuo sausio 12 d. ir tęsis iki sausio 20 d.

VU-MIF-superkompiuteris

Laimos Paliulionienės nuotr.

2023–siais Vilniaus viešosiose erdvėse filmuoti 43 filmai ir TV serialai. Sostinėje dirbo kino kūrėjai iš Latvijos, Lenkijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Prancūzijos, Suomijos, Švedijos, Norvegijos ir Taivano. Lietuvos ir užsienio kūrėjai Vilniuje įgyvendino labai įvairius projektus – filmavo magiškojo realizmo, futuristines istorijas, vaidybinius serialus, tikrų įvykių inspiruotas dramas ar net kriminalinius detektyvus. Iš viso praėjusiais metais Vilniuje įvyko daugiau kaip 550 filmų ir TV serialų filmavimo pamainų. Intensyviausias sezonas kino kūrėjams buvo ruduo – rugsėjo–lapkričio mėnesiais filmuota net 14 kino projektų.

Laimos Paliulionienės nuotr.

Vilniaus kino biuro informacija

2024-01-18

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos