Sidebar

Didėjantis duomenų analitikos, IT specialistų poreikis lemia, kad ne tik mokslo įstaigos, bet ir verslas turi imtis iniciatyvos ir priimti reikalingus sprendimus, skatinant jaunuolius rinktis perspektyvias studijas ir domėtis informacinėmis technologijomis. Tokios lyderystės ėmėsi tarptautinė įmonė „Coherent Solutions“, įsteigusi savo vardines stipendijas VU Matematikos ir informatikos fakulteto studentams. Šįmet bus paskirtos dvi stipendijos: Informacinių technologijų ir Duomenų mokslo studijų programų studentams, galintiems pasigirti aukštais akademiniais pasiekimais.

mif studentai

MIF studentai. Justino Auškelio nuotr.

Anot įmonės atstovų, VU MIF studentai stipendijų skyrimui pasirinkti neatsitiktinai. „Coherent Solutions“ vadovė L. Šiumetė sako: „Mes nuolat siekiame pritraukti talentingus programuotojus bei duomenų mokslo specialistus į savo komandą. Vertindami aukštą Vilniaus universiteto studijų kokybę, nusprendėme aktyviai remti šio universiteto talentų augimą“.

Kalbėdama apie iniciatyvą gabiausiems MIF studentams skirti stipendijas L. Šiumetė pasakoja: „2023 metų Karjeros mugės metu pasirinkome naują ir inovatyvų būdą skatinti studentus siekti aukštesnių rezultatų. Jie turėjo galimybę prisidėti prie stipendijų fondo kūrimo. Mūsų tikslas buvo surinkti lėšas VU MIF studentams“. Kaip teigia įmonės atstovė, pasiekus šį tikslą apėmė nuoširdus džiaugsmas. Mugėje „Coherent Solutions“ stendas sulaukė didelio susidomėjimo, kiekvienas jį aplankęs prisidėjo prie idėjos įgyvendinimo, atlikdamas įmonės darbuotojų sugalvotas užduotis o įmonė už kiekvienos atlikimą skyrė po 15 eurų į stipendijų krepšelį: „Tik su studentų pagalba mes surinkome bei skyrėme 2000 eurų stipendijų fondui. Tai buvo ne tik puikus būdas prisidėti prie studentų ateities formavimo, bet ir pavyzdys, kaip bendradarbiavimas gali padėti siekti didelių tikslų“.

Į „Coherent Solutions“ stipendijas pretenduoti gali Informacinių technologijų ir Duomenų mokslo studijų programų studentai, sėkmingai pabaigę pirmąjį studijų semestrą bei neturintys skolų ir (ar) akademinių skolų.

Stipendijų nuostatus rasite čia.

2024-01-16

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos