Sidebar

2023 09 11 Mainai2 880x552
Rugsėjo 4 d. VU Matematikos ir informatikos fakultete vyko susitikimas su pagal mainų programas iš svečių šalių atvykusiais užsienio studentais. Susitikime su tarptautinių studijų koordinatore Justina Krauledaite dalyavo 24 studentai, iš viso šiam semestrui į VU MIF atvyko 36 užsieniečiai. Daugiausiai jų į Lietuvą atvyko pagal „Erasmus” mainų programą, kiti pasinaudojo „Unica” tinklu, dvišaliais susitarimais. Didžioji dalis studentų iš Pietų Europos – Ispanijos, Italijos, Graikijos, Prancūzijos. Šios šalys itin populiarios ir tarp lietuvių, tokias studijų kryptis daugiausiai renkasi bakalauro programų studentai, jų nevengia ir magistrantai. Šįmet fakultetas sulaukė studentų ir iš kitų kraštų: Vengrijos, Pietų Korėjos, Singapūro. Dėl kokių priežasčių užsienio studentai renkasi Lietuvą?

Ispanus vilioja tinkamų studijų dalykų pasirinkimas

Ispanas Chavjeras sako, kad Vilniaus universitetą pasirinko dėl studijų programos dalykų panašumų su jo namų universitetu ir gerų gyvenimo sąlygų. Jam pritarė ir Roberto, kuris mano, kad MIF studijuosiami dalykai pasitarnaus jo ateities karjerai, o Lietuva – įdomi šalis. Kitas į Lietuvą su mainų programa atvykęs ispanas – Ibai, ne tik džiaugėsi dėl plataus dalykų pasirinkimo, tačiau iš kolegų pasakojimų žinojo vieną iš jam dėstysiančių profesorių apie kurį puikiai atsiliepė. Ibai teigė besitikintis, kad semestras Lietuvoje bus geriausias jo gyvenime. Tarp Lietuvos kaip studijų mainų destinacijos pasirinkimų ir su akademiniais dalykais nesusijusios priežastys – vienas iš kalbintų ispanų teigė čia atvykęs dėl sniego!

Studentus traukia ir įdomi Lietuvos istorija

Iš tolimojo Singapūro atvykusį JingJie patraukė unikali šalies istorija. O vengrė Ana Lietuvą pasirinko, nes niekada nebuvo šioje Europos dalyje ir jai šalis pasirodė kaip puiki vieta pastudijuoti ir susipažinti su kita kultūra. Mergina teigė itin daug dėl konkrečios šalies ar miesto nesvarsčiusi, tačiau džiaugėsi pamačiusi, kad Vilnius – gražus ir europietiškas miestas. Užsienio studentai tikisi sklandžiai įsilieti į fakulteto bendruomenę, daug išmokti ir įgyti vertingos patirties.

Registracija į mainų programas prasideda!

Ar norėtum ir tu pasimokyti kitų šalių universitetuose, susirasti draugų svetur ir patirti smagų gyvenimišką nuotykį? REGISTRACIJA į Erasmus bei ARQUS/Coimbra Group mainus bus aktyvi iki rugsėjo 21 d. vidurnakčio. Registracija į dvišalius mainus veiks iki spalio 1 d. vidurnakčio.

Turi klausimų? Informacinis seminaras apie mainus online vyks:

Daugiau informacijos apie mainų galimybes čia. Naujienos apie mainus skelbiamos:

 2023-09-11

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos