Sidebar


52342885179 79db40725d k 642x410Valstybinio Ukrainos technikos universiteto Igorio Sikorskio Kijevo politechnikos institutas liepos 12–14 d. organizavo tarptautinę studentų programavimo olimpiadą KPI-Open 2023. Joje Vilniaus universitetui (VU) atstovavo ir virtualius bronzos medalius iškovojo Matematikos ir informatikos fakulteto komanda „#define true rand()“.

KPI-Open – kasmetinis prestižinis ir itin populiarus turnyras. VU Matematikos ir informatikos fakultetas jame dalyvauja nuo 2015 m. Turnyrai iki 2020 m. vykdavo gyvai, šiuo metu dėl pandemijos ir karo yra organizuojami nuotoliniu būdu.

VU Matematikos ir informatikos fakulteto komandą sudarė programų sistemų bakalauro studijų trečiakursis Dominykas Marma ir informatikos programos magistrantūros studijų pirmakursis Tautvydas Jasiūnas, komandai vadovavo dr. Vladas Tumasonis. Komandos pavadinimas „#define true rand()“ reiškia „apibrėžk teisingą atsitiktinių skaičių generatorių“.

Olimp. komand. 830x1024

Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto komanda „#define true rand()“

Įprastai KPI-Open turnyrą sudaro du turai, tačiau šiais metais buvo tik vienas. Dalyvavo 149 komandos, joms buvo pateikta 10 uždavinių. Sprendimams buvo skirtos penkios su puse valandos.

VU Matematikos ir informatikos fakulteto komanda išsprendė 8 uždavinius ir užėmė 4 vietą. Komandos vadovas dr. V. Tumasonis paaiškina, iš ko susideda galutinių rezultatų įvertinimo sistema: „Pirmosios 6 komandos skelbiamos nugalėtojomis. Pirmoji komanda užima I vietą, antra ir trečia – II vietą, o ketvirta, penkta ir šešta – III vietą.“

Pagal šias vietas komandos gauna atitinkamus prizus. VU Matematikos ir informatikos fakulteto komanda iškovojo III vietą. Pasak dr. V. Tumasonio, tai tarsi virtualūs bronzos medaliai: „Negana to, gavome visiškai realius prizus, kurie bus atsiųsti paštu. Puikus rezultatas. To dar nebuvo. Sveikinu VU Matematikos ir informatikos fakulteto komandą!“

Be to, VU Matematikos ir informatikos fakulteto studentai pirmieji iš visų olimpiados dalyvių išsprendė A ir J uždavinius. Pasaulinės olimpiados finale už tai duodamas specialusis prizas.

Rezultatų lentelę pamatyti galite čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos