Sidebar

2023 m. birželio 27-ąją įvyko iškilminga VU Matematikos ir informatikos fakulteto (MIF) diplomų įteikimo ceremonija bakalauro ir magistro studijų absolventams.
Diplomų teikimo ceremoniją vedė MIF akademinių reikalų prodekanas Vytautas Stepas, kvietęs ją pradėti sugiedant Lietuvos himną.

2023 06 29 Diplomu teikimas1 880x586

Justino Auškelio nuotr.

Sveikinimo kalbų maratoną pradėjo VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas, primindamas, kad net ir baigę universitetą, absolventai vis tiek išliks akademinės bendruomenės nariais. Rektorius pabrėžė, kad mokslai suteikia kompetencijas bei žinias, leidžiančias tobulėti ir veikti su didesniu pasitikėjimu. Anot prof. R. Petrausko išsilavinimas bei geri studijų rezultatai yra raktas į pilnavertį gyvenimą ir yra pasiekimas ne tik absolventams, bet ir valstybei, kuri gauna naują kūrėjų ir mąstytojų kartą. Į naują gyvenimo etapą žengiantiems absolventams, rektorius linkėjo ne tik turėti drąsos tobulėti patiems, bet ir padėti tobulėti šalia esantiems.

VU MIF dekanas Paulius Drungilas atkreipė dėmesį kad nors studijos MIF reikalauja iššūkių, tačiau jos padeda lavinti abstraktų mąstymą ir susiorientuoti informaciniame lauke. Absolventus sveikino ir sėkmės linkėjo Informatikos instituto direktorius Rimantas Vaicekauskas bei Strategijos ir bendrųjų reikalų prodekanė Jurgita Markevičiūtė. Prodekanė absolventams priminė, kad juose slypi potencialas, padėsiantis įveikti kilsiančius iššūkius.

Absolventus sveikino ir studentų atstovai – buvusi VU SA MIF pirmininkė Paulina Bilinskaitė ir programų sistemų absolventas Vytautas Lėveris. Pastarasis kolegoms linkėjo nepamiršti pasidžiaugti ir atšvęsti mokslo pasiekimus: „Nuveikėme išties daug“, – pabrėžė V. Lėveris.

Studentus, bendruomenės narius ir susirinkusius svečius džiugino ne tik sveikinimo kalbos ir nuoširdūs palinkėjimai, bet ir VU orkestro „Oktava“, vadovaujamo maestro Albino Kučinsko, atliekami nuotaikingi kūriniai.

Šiais metais Informatikos magistrantūrą baigė 12 studentų, iš kurių 2 Cum Laude (CL) diplomu. Matematikos – 5, iš kurių 1 Magna Cum Laude (1 MCL). Programų sistemų studijas baigė 6 magistrantai (1 CL), o Finansų ir draudimo matematikos – 2 studentai.

Bakalauro diplomai buvo įteikti 90-imčiai Programų sistemų studentų, iš kurių 7 gavo Cum Laude diplomą. Informatikos diplomai įteikti 30-imčiai studentų.

Bioinformatikos studijas baigė 15 bakalaurantų, iš kurių 1 Magna Cum Laude ir 1 Cum Laude. Duomenų mokslo studijas baigė 22 studentai (3 CL). Ekonometrijos bakalaurą baigė 24 studentai (3 CL). Finansų ir draudimo matematiką baigė 32 studentai (4 CL), Informacinių technologijų inžineriją – 32 iš kurių 3 Cum Laude.

Matematikos ir matematikos taikymų diplomus atsiėmė 17 studentų (2 CL).

Gausias nuotraukų galerijas rasite čia ir čia.

2023-06-29

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos